Lojuuko sinunkin kotonasi avattuja alkoholijuomia? Pullon pohjalle jääneitä viinin tai muiden alkoholijuomien tilkkoja ei kannata heittää menemään, vaan ottaa ne osaksi ruoanlaittoa. Vaikka juoma olisi jo parhaat päivänsä nähnyt, se voi parantaa ruoan makua uskomattomalla tavalla.
Videolta pääset tutustumaan Suomessa järjestettyjen viinikisojen kulisseihin.
Monet kaappien aarteet, kuten hanaviinipakkauksen pohjalle jääneet viimeiset sentit tai kaapin päällä vuosia seisseen konjakkipullon sisältö, voivat oikein käytettynä olla herkullisen aterian salaisuus.
Seuraavien vinkkien avulla saat ylimääräiset juomat hetkessä hyötykäyttöön.
1. Upota punaviini lihakastikkeeseen
Jos viinisi on muuttunut happamaksi, ei hätää, sillä sen voi hyvin käyttää niin punaviinikastikkeen valmistamiseen kuin tavallisen jauhelihakastikkeen maustamiseen. Loraus punaviiniä burgeripihvien joukkoon tai kasvispadan höysteeksi ei myöskään ole pahitteeksi. Punaviiniä kannattaa kokeilla rohkeasti myös kalaruokien, kuten tomaattisen kalapastan maustamiseen.
Ei kannata myöskään unohtaa klassikkojälkiruokaa; punaviinipäärynöitä. Myös monet muut hedelmät sopivat viiniä sisältävän herkun valmistukseen mainiosti.
Viinin tehtävänä on antaa ruokiin hapokkuutta että makeutta.

