Näin saat edullisen kuohuviinin maistumaan hetkessä paremmalta – neljä niksiä, jotka tekevät juomallesi ihmeitä

0:36 Näin avaat kuohuviinipullon oikeaoppisesti
Katso videolta, kuinka kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti.

Kuohuviini ja samppanja ovat juomia, jotka kuuluvat oleellisena osana vapun juhlintaa. Vaikka et haluaisikaan käyttää kuohujuomaan yhtään ylimääräistä rahaa, ei hätää, sillä kuohuva kuin kuohuva on mahdollista muuttaa helpoilla vinkeillä hetkessä paremman makuiseksi.

Seuraavat vappumieliset vinkit kannattaa ottaa käyttöön, jos valitsemasi kuohuva ei sellaisenaan maistu. 

1. Kaada juoma hienoon lasiin

Olet taatusti joskus kuullut sanottavan, että lasilla on suuri vaikutus juoman makuun – ja näin on myös kuohuvan kohdalla. Kaatamalla juoman samppanjalasiin, kenties kimaltavaan sellaiseen, tuot juoman nauttimiseen helposti astetta hienomman juhlan tuntua.

Ja olipa tilanne mikä hyvänsä, älä missään nimessä nauti kuohuvaa suoraan pullon suusta.

2. Koriste – myös itsesi

Lisäämällä lasiin koristeita, kuten herkullisen punaisia mansikkasiivuja tai hedelmäviipaleita, saat kuohuvasi näyttämään hetkessä houkuttelevammalta. Pakastetut viinirypäleet viilentävät juomasi samalla, kun ne antavat sille ulkonäöllisesti viimeisen silauksen. Kaksi kärpästä siis yhdellä iskulla.

Juoman lisäksi muista koristella myös itsesi. Juhlapuvussa edullisinkin kuohuva maistuu taatusti paremmalle kuin tuulipuvussa.

3. Sekoita siitä drinkkejä

Jos kuohuva ei maistu sellaisenaan, siitä voi valmistaa vähällä vaivalla herkullisia bellini-drinkkejä. Sekoittamalla kuohuviiniä ja mehua saat helposti raikkaan drinkin, jonka kanssa ei voi mennä metsään. Koristelemalla lisäksi drinkkisi esimerkiksi marjoilla ja yrteillä, nostat juomasi aivan uuteen ulottuvuuteen. Isommalle porukalle kuohuvasta voi valmistaa myös keväisen boolin.

Stack Excange -sivustolla edullisesta kuohuvasta kannustetaan valmistamaan kir royal -drinkkejä sekoittamalla kuohuvan joukkoon loraus vahvaa hedelmälikööriä. Hedelmälikööri peittää kuohuvan mahdolliset kitkerät maut alleen.

4. Palauta kuplat

Kuplat ovat kuohuviinin ja samppanjan ydin, ja ilman niitä juoma voi maistua melko lattealta. The Kitchn -sivuston mukaan yksi ainut rusina voi auttaa palauttamaan kuplat – ja saada juoman maistumaan paremmalta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja