Näin saat edullisen kuohuviinin maistumaan hetkessä paremmalta – neljä niksiä, jotka tekevät juomallesi ihmeitä
Kuohuviini ja samppanja ovat juomia, jotka kuuluvat oleellisena osana vapun juhlintaa. Vaikka et haluaisikaan käyttää kuohujuomaan yhtään ylimääräistä rahaa, ei hätää, sillä kuohuva kuin kuohuva on mahdollista muuttaa helpoilla vinkeillä hetkessä paremman makuiseksi.
Seuraavat vappumieliset vinkit kannattaa ottaa käyttöön, jos valitsemasi kuohuva ei sellaisenaan maistu.
1. Kaada juoma hienoon lasiin
Olet taatusti joskus kuullut sanottavan, että lasilla on suuri vaikutus juoman makuun – ja näin on myös kuohuvan kohdalla. Kaatamalla juoman samppanjalasiin, kenties kimaltavaan sellaiseen, tuot juoman nauttimiseen helposti astetta hienomman juhlan tuntua.
Ja olipa tilanne mikä hyvänsä, älä missään nimessä nauti kuohuvaa suoraan pullon suusta.
2. Koriste – myös itsesi
Lisäämällä lasiin koristeita, kuten herkullisen punaisia mansikkasiivuja tai hedelmäviipaleita, saat kuohuvasi näyttämään hetkessä houkuttelevammalta. Pakastetut viinirypäleet viilentävät juomasi samalla, kun ne antavat sille ulkonäöllisesti viimeisen silauksen. Kaksi kärpästä siis yhdellä iskulla.
Juoman lisäksi muista koristella myös itsesi. Juhlapuvussa edullisinkin kuohuva maistuu taatusti paremmalle kuin tuulipuvussa.
3. Sekoita siitä drinkkejä
Jos kuohuva ei maistu sellaisenaan, siitä voi valmistaa vähällä vaivalla herkullisia bellini-drinkkejä. Sekoittamalla kuohuviiniä ja mehua saat helposti raikkaan drinkin, jonka kanssa ei voi mennä metsään. Koristelemalla lisäksi drinkkisi esimerkiksi marjoilla ja yrteillä, nostat juomasi aivan uuteen ulottuvuuteen. Isommalle porukalle kuohuvasta voi valmistaa myös keväisen boolin.
Stack Excange -sivustolla edullisesta kuohuvasta kannustetaan valmistamaan kir royal -drinkkejä sekoittamalla kuohuvan joukkoon loraus vahvaa hedelmälikööriä. Hedelmälikööri peittää kuohuvan mahdolliset kitkerät maut alleen.
4. Palauta kuplat
Kuplat ovat kuohuviinin ja samppanjan ydin, ja ilman niitä juoma voi maistua melko lattealta. The Kitchn -sivuston mukaan yksi ainut rusina voi auttaa palauttamaan kuplat – ja saada juoman maistumaan paremmalta.
Lähteet: Bustle, The Kitchn, Stack Exchange
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut