Asiantuntijan vinkkien avulla saat hyvän viinin maistumaan hetkessä erinomaiselta.
Allt om Vin -sivuston viiniasiantuntija Andreas Gruben mukaan viinielämys on mahdollista nostaa aivan uusiin sfääreihin muutaman yksinkertaisen tempun avulla. Paljon on nimittäin kiinni siitä, kuinka viinin oikein tarjoilee.
Karahviin kaataminen nostaa viinin aromit esille
Aivan ensimmäinen seikka on kaataa viini karahviin eli dekantoida viini ennen tarjoilua. Karahviin kaatamisen ansiosta viini ilmaantuu ja aromit pääsevät paremmin esille.
Dekantointi toimii paitsi punaviinien, myös valko-, rosee- ja portviinien kohdalla.
– Karahvista on hyvä aloittaa, osittain siksi, että yleensä viini sisältää rikkiä. Rikkiä käytetään viinin tasapainottamiseen, ja lisäksi se toimii myös säilöntäaineena. Kaatamalla viinin karahviin ja pyörittelemällä sitä hieman, pääset eroon pienestä rikkimäisestä sävystä, jonka voit tuntea viinin tuoksussa, Grube kertoo.
