Sienet ovat pääasiassa maultaan herkkiä. Valmistustapa ja sienten kanssa tarjottavat lisukkeet määrittävät sitä, millainen juoma sieniruokien kaveriksi kannattaa milloinkin valita.
VIDEO: Videolla kerrotaan, miten sienet kannattaa käsitellä keräämisen jälkeen.
Alkon valmennuspäällikkö ja intohimoinen sieniharrastaja Jaana Lokka-Palomäki vakuuttaa, että viinien ja muiden juomien valitseminen sieniruokien kaveriksi on loppupeleissä melko helppoa.
– Sienethän on pääasiassa aika herkkiä maultaan, mutta niiden kanssa käytettävät raaka-aineet ja valmistustapa, muun muassa voi, kerma ja etikka vaikuttavat enemmän juomien valintaan, Lokka-Palomäki kertoo.
Jos ruoanlaitossa käyttää voita tai kermaa, jotka tuovat rasvaisuutta, kannattaa ruokajuomaksi valita jotain hapokasta, kuten rieslingiä, pinot grigio -rypäleestä tehtyä valkoviiniä tai olutta. Jos taas ruoassa on etikkaa, kaipaa se rinnalleen hedelmäisyyttä ja makeutta.

