Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punaviinipäärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 4 keskikokoista, kypsää mutta kiinteää päärynää
  • 3 dl punaviiniä
  • ½ l vettä
  • 1 dl kidesokeria
  • kermavaahtoa tai jäätelöä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Huuhdo päärynät ja leikkaa niiden pohjasta ohut viipale, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Koverra varovaisesti siemenkota alhaalta päin palloraudalla. Kuori päärynät.

2. Keitä viini ja vesi kattilassa, mausta sokerilla. Aseta päärynät kattilaan ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi, 10-15 minuuttia.

3. Anna päärynöiden maustua liemessään kylmässä yön yli. Laita ne tarjoilukulhoon, halutessasi voit kaataa hieman lientä päälle. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

Kun päärynät kypsyvät puutarhoissa, keitä ne punaviinissä ja anna niiden maustua liemessä päivä, niin saat hienon sunnuntaijälkiruoan. Kaupan päärynät käyvät toki yhtä hyvin.

Lisää aiheesta:

Säilötyt päärynätPäärynät roseeviinisäKaneliset punaviinipäärynätPuolukassa keitetyt päärynätPuolukkapäärynätPuolukkapäärynät kermavaahdolla
PäärynätGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät
  • 15.02.202210:22
    Juustosalaatti

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 30.11.201512:12
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gorgonzolapäärynät