Punaviinipäärynät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654176/landscape16_9/515/290/5d94053ebdb29d75384d6a4f71e09e4/tu/punaviinipaarynat-4254.jpg)
Kun päärynät kypsyvät puutarhoissa, keitä ne punaviinissä ja anna niiden maustua liemessä päivä, niin saat hienon sunnuntaijälkiruoan. Kaupan päärynät käyvät toki yhtä hyvin.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 keskikokoista, kypsää mutta kiinteää päärynää
- 3 dl punaviiniä
- ½ l vettä
- 1 dl kidesokeria
- kermavaahtoa tai jäätelöä tarjoiluun
Valmistusohje
1. Huuhdo päärynät ja leikkaa niiden pohjasta ohut viipale, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Koverra varovaisesti siemenkota alhaalta päin palloraudalla. Kuori päärynät.
2. Keitä viini ja vesi kattilassa, mausta sokerilla. Aseta päärynät kattilaan ja anna niiden kiehua miedolla lämmöllä juuri ja juuri pehmeiksi, 10-15 minuuttia.
3. Anna päärynöiden maustua liemessään kylmässä yön yli. Laita ne tarjoilukulhoon, halutessasi voit kaataa hieman lientä päälle. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka