Ota tästä talteen lista "salaisista" ainesosista, joiden avulla saat parannettua minkä tahansa ruoan makua. Laita ainesosat testiin, ja tee keittiötaikojasi!
Nämä ainesosat pitäisi löytyä kaikkien keittiöistä, jotta ruoanlaitto onnistuisi kuin tanssi.
1. Hyvä oliiviöljy
Halvimmat oliiviöljyt maistuvat usein vain öljyltä. Hyvä oliiviöljy maistuu kuin tuoksuvilta kukilta. Se voi maistua pähkinäiseltä tai jopa ruoholta, mutta taatusti herkulliselta. Laadukas oliiviöljy tekeekin mistä tahansa, mitä olet marinoimassa tai ruskistamassa, herkullisempaa. Tässä asiassa laatu on rahan arvoista.
2. Tuore valkosipuli
Tuore valkosipuli tuo ruokaan niin aromaattista makua kuin antioksidanttisia terveyshyötyjäkin. Valkosipuli sisältää allisiinia, antioksidanttia, joka parantaa sydämen terveyttä. Muista kuitenkin, että allisiinia muodostuu vasta, kun murskaat valkosipulin.
3. Tuoreet yrtit
Tuoreilla yrteillä saat ruoan maistumaan paremmalta miltei välittömästi. Kuivatuilla yrteillä on toki myös paikkansa ruoanlaitossa, mutta jauhetut, kuivat korianterin lehdet eivät koskaan maistu yhtä hyvältä kuin tuoreet. Samoin on basilikan, oreganon ja persiljan kohdalla.
4. Tuoreen sitruunan mehu ja -kuori
Valmis sitruunanmehu ei ole sama asia kuin itse puristettu. Ja kun käytät oikeaa, tuoretta sitruunaa, voit samalla hyödyntää myös sen kuoret. Sitruunankuorista saat ruokaan herkullista, piristävää makua.
5. Suola
Suola on kenties kaikista olennaisin mauste ruoanlaitossa, joten sitä ei kannata unohtaa. Pöytäsuola toimii parhaiten leivonnassa, ruoanlaittoon puolestaan isokiteisempi ja karkea suola, joka sulaa hitaammin vapauttaen entistä enemmän makua ruokaan.
6. Vastajauhettu mustapippuri
Vastajauhettu mustapippuri tuo ruokaan mahtavan tuoksun stimuloiden samalla makuaistia. Unohda valmiiksi jauhetut versiot. Osta pippurimylly ja jokainen ruoka on tästä eteenpäin yhtä makujen ilotulitusta.

