Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese

Sivumaku-bloggarin jauhelihakastiketta haudutetaan useampi tunti.
Sivumaku-bloggarin jauhelihakastiketta haudutetaan useampi tunti.Sivumaku/Jani Kinnunen
Julkaistu 18.03.2019 17:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pasta Bolognese on pizzan ohella yksi väärin kohdelluimmista italialaisista ruoista, Sivumaku-bloggari toteaa. Tällä reseptillä valmistat ruokalajin niin kuin se oikeasti kuuluu.

Makuja.fi uutisoi vastikään monen suomalaisenkin suosikkiruokaan liittyvästä kohusta, jonka mukaan maailmankuululla klassikkoannoksella, pasta bolognesella, ei ole mitään tekemistä kyseisen kaupungin kanssa.

Samasta asiasta meitä haluaa muistuttaa myös Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen, jonka mukaan pastaa jauhelihakastikkeella sisältävä annos kulkee Bolognan kaupungissa nimellä ”Tagliatelle al Ragù lla Bolognese".

Kunnon jauhelihakastike on siis bloggarin mukaan kaukana siitä ”hirvitysversiosta, joka muistuu mieleen kouluajoilta”.

Haudutus syventää kastikkeen makua ja tuoksua

Aidon bolognese-kastikkeen salaisuus piilee yksinkertaisissa raaka-aineissa ja hitaassa hautumisessa. 

– Homma hoituu parissa tunnissakin, mutta taika alkaa löytyä jossain neljän tunnin kohdalla ja vain suurenee ajan myötä, kun sugon (eli soosin) maku, tuoksu ja olemus syvenevät ja tuovat esiin uusia ulottuvuuksia aivan kuten viini ikääntyessään, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.


Pitkään haudutettua kastiketta kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja säilöä pakastimeen arjen hemmotteluhetkiä varten.

Tagliatelle al Ragù alla Bolognesen reseptin löydät Sivumaku-blogista täältä.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Käänteentekevä tapa valmistaa spagettia! Julkkiskokki ylistääTämä pasta on valtava hitti, mutta yllättävän moni mokaa sen valmistuksessa: "Joka kerta, kun joku laittaa kermaa…"Julian kermaista kanakastiketta ylistetään – MTV testasi helpon hittiohjeen: "Voisin nuolla lautasen"Arkiruokahitti! Tässä on Kari Aihisen takuuvarma jauhelihakastike: "On kyllä ihan älyttömän hyvää"Mielettömän hyvä jauhelihakastike, jota rakastavat kaikki – osaatko sinä tehdä sen niin kuin oikeasti kuuluu? ”Unelmalohturuoka” syntyy vartissa – tätä mehevää pastaruokaa on lähes mahdoton vastustaa!
SivumakuRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sivumaku
  • 01.12.201918:01
    Kanaruoka

    Sivumaku-Jani kannustaa suomalaisia käyttämään viiniä ruoanlaitossa: "Marsala-kanan tulisi olla jokaisen tuntema ruokalaji"

  • 24.11.201914:02
    Pasta

    Jani loihti täynnä proteiinia olevan herkkupastan: "Niin täydellinen pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi"

  • 04.11.201920:00
    Pasta

    Oletko testannut tätä hämmentävän hyvää spagettiruokaa? Yksinkertaista, mutta todella hyvää: "Nopea ja helppo valmistaa"

  • 25.09.201908:08
    Ruoka

    Jani yritti tehdä kotona McDonald’sin burgeriklassikon, mutta pieleen meni: "Tästä tuli sata kertaa parempi"

  • 11.07.201917:02
    Illallinen

    Maukas kanapata lämmittää koleilla kesäkeleillä: ”Satoi tai paistoi, arkeen ja juhlaan – aina erinomainen valinta”