Ruokabloggarin jauhelihakastike on kaukana kouluaikojen ”hirvitysversiosta” – tällä reseptillä syntyy täydellinen bolognese

pasta bolognese SIVUMAKU
Sivumaku-bloggarin jauhelihakastiketta haudutetaan useampi tunti. Sivumaku/Jani Kinnunen

Pasta Bolognese on pizzan ohella yksi väärin kohdelluimmista italialaisista ruoista, Sivumaku-bloggari toteaa. Tällä reseptillä valmistat ruokalajin niin kuin se oikeasti kuuluu.

Makuja.fi uutisoi vastikään monen suomalaisenkin suosikkiruokaan liittyvästä kohusta, jonka mukaan maailmankuululla klassikkoannoksella, pasta bolognesella, ei ole mitään tekemistä kyseisen kaupungin kanssa.

Samasta asiasta meitä haluaa muistuttaa myös Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen, jonka mukaan pastaa jauhelihakastikkeella sisältävä annos kulkee Bolognan kaupungissa nimellä ”Tagliatelle al Ragù lla Bolognese".

Kunnon jauhelihakastike on siis bloggarin mukaan kaukana siitä ”hirvitysversiosta, joka muistuu mieleen kouluajoilta”.

Haudutus syventää kastikkeen makua ja tuoksua

Aidon bolognese-kastikkeen salaisuus piilee yksinkertaisissa raaka-aineissa ja hitaassa hautumisessa. 

– Homma hoituu parissa tunnissakin, mutta taika alkaa löytyä jossain neljän tunnin kohdalla ja vain suurenee ajan myötä, kun sugon (eli soosin) maku, tuoksu ja olemus syvenevät ja tuovat esiin uusia ulottuvuuksia aivan kuten viini ikääntyessään, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Pitkään haudutettua kastiketta kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi ja säilöä pakastimeen arjen hemmotteluhetkiä varten.

Tagliatelle al Ragù alla Bolognesen reseptin löydät Sivumaku-blogista täältä.

***

0:42

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja