Järjetöntä tuhlausta? Näin lentokentällä tuhotaan takavarikoitua ruokaa

Jätemylly
Takavarikoitu ruoka tuhotaan isolla myllyllä. Youtube / Great Big Story

Yhdysvalloissa seurataan tarkkaan, mitä ruokaa maahan saa tuoda ja mitä ei. Erilaiset eksoottiset hedelmät voivat aiheuttaa vakaviakin seurauksia, kun niissä olevat hyönteiset pääsevät leviämään ympäristöön.

Foodbeast-sivuston mukaan yksityismatkustajat saavat kuljettaa vain harvoja tuotteita Yhdysvaltoihin lentokoneella. Laittomat ruoka-aineet tuhotaan.

Tiesitkö? Kinder-munista voi tulla iso sakko Yhdysvalloissa

Kinder-munia myydään maailmalla vuosittain miljardeja kappaleita, mutta Yhdysvalloissa niiden myynti on täysin kielletty tukehtumisvaaran vuoksi. Yllätysmunien salakuljettamisesta on rapsahtanut huimia sakkoja. Asiasta tietämätöntä turistiakin on voitu rangaista jopa noin 2000 euron sakolla, jos laukusta on löytynyt yksikin yllätysmuna.

Great Big Story raottaa yhdysvaltalaisen John F. Kennedyn kansainvälisen lentokentän ruoantuhoamisosaston ovea. Päivittäin ruokaa hävitetään 150 kilosta 300 kiloon.

Tullissa työskentelevä Ellie Scaffa kertoo, että häntä on peloteltu ruoan takia voodoolla. Joitain tappouhkauksia on myös tullut.

Ruoka hävitetään suurella myllyllä, joka murskaa ruoan. Katso videolta, miten se tapahtuu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.