Ananas pizzan täytteenä jakaa vahvasti suomalaisten mielipiteitä, mutta erityisen kiistanalaista se on Italiassa.
Suomessa suosittu pizzatäyte ananas on ollut pizzan kotimaassa täysin mahdoton ajatus. Tähän asti.
Italiassa tapahtui hiljattain kulinaarinen vallankumous, kun julkkiskokki Gino Sorbillo lisäsi ananasta ruokalistalle Via dei Tribunalissa, maailman tunnetuimmassa pizzeriassa.
Margherita con Pineapple -nimisen pizzan esittely aiheutti kiivasta keskustelua paikallisten joukossa.
Sorbillo, kolmannen sukupolven pizzaiola, kertoi CNN:lle, että hän loi sen taistellakseen ruokaennakkoluuloja vastaan.
Katso yllä olevalta videolta, mitä mieltä suomalaiset ovat ananaksesta pizzan täytteenä.
Lue myös: Näin pizzakastikkeelle ei saa tehdä: "Ei missään tapauksessa"
Ananas ei ole riittävän perinteikäs italialaisille
Helsinkiläisen Capperi-pizzeriaketjun ravintolapäällikkö Miguel A Papaiannin mukaan italialaiset eivät arvosta ananasta, koska hedelmä ei ole perinteisesti italialainen.

