Paperiniksi ratkaisee ikuisuusongelman: Näin pizza kannattaa leikata
Yksinkertainen paperiniksi auttaa hahmottamaan, miten pizzan saa paloiteltua viiteen samankokoiseen palaan.
Pizzan paloittelu ei luultavasti ole minkäänlainen ongelma, jos se pitää jakaa vain puoliksi tai esimerkiksi neljään tai kahdeksaan osaan. Mutta jos syöjiä onkin viisi, alkaa olla jo hieman hankalampaa hahmottaa, miten pizza kannattaisi viipaloida.
Avuksi saapuu matematiikka ja suikale paperia. Mutta ei pelkoa – tämä niksi ei vaadi laskinta tai edes päässä laskemista.
Katso yllä olevalta videolta, miten paperiniksi toimii.
Lue myös: Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa: "Valmistuu helposti pizzauunilla"
Lähde: NewScientist
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka