Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat kokeilemaan monipuolisesti ruoanlaitossa usein napostelun tasolle jäävää viinirypälettä.
Siitä, kuuluuko ananas pizzaan vai ei, väitellään todennäköisesti hamaan loppuun saakka.
Maa- ja kotitalousnaiset tarjoilevat tuoreessa tiedotteessaan jopa hieman yllättävän korvaajan ananakselle, joka sekin jakaa taatusti mielipiteitä.
Järjestö nimittäin vinkkaa kokeilemaan erityisen hyvin suolaisen makuparina toimivaa makeaa viinirypälettä ruoanlaitossa.
Lue myös: Oletko maistanut? Suosikkipizzan salaisuus piilee sen pohjassa: "Valmistuu helposti pizzauunilla"
Kokeile ananaksen sijaan viinirypälettä
Tiesitkö, että viinirypäle viihtyy myös Suomessa?
Viinirypäleitä kasvatetaan myös Suomessa ja erityisesti Etelä- ja Länsi-Suomi ovat otollisia alueita viinirypäleen kasvatukselle.
– Viinirypäleen maun kehittymisen kannalta Suomen valoisa kesä voi olla jopa etu ja viileä sää mahdollistaa pienemmän torjunta-aineiden käytön, kun tauteja ja tuholaisia on vähemmän. Suomen kasvukausi on kuitenkin lyhyt ja rypälelajikkeiden välillä on paljon eroja talvenkestävyydessä, kertoo Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Essi Keränen tiedotteessa.
