Täydelliseen pizzaan vaaditaan myös täydellinen tomaattikastike! Tällä ohjeella tulee takuuvarmasti hyvä lopputulos.
Paras tomaattikastike pizzalle syntyy todella yksinkertaisista aineksista, todella yksinkertaisella tavalla. Pizza-asiantuntijoiden mukaan tomaattikastiketta ei tarvitse edes keittää kokoon pizzaa varten.
Lue myös: Unohda suomalainen "1980-luvun pizzaperinne" – juustoraasteelle ei kannata tehdä näin!
Kastike sekoitetaan, ei keitetä kokoon
Täydellisen tomaattikastikkeen ohjeen ovat suositussa Pizze-kirjassaan (Otava, 2015) paljastaneet Saku Tuominen ja Luca Platania.
Kokeile kotona: Paras tomaattikastike pizzalle
– Vähän tomaattia, oliiviöljyä, suolaa, basilikaa ja valkosipulinkynsi. Siinä siis kaikki. Ei kokoon keittämistä, ei mitään kikkailua. Osa käyttää sauvasekoitinta, mutta perinteinen napolilainen tapa on soseuttaa kastike käsin, kaksikko kertoo teoksessa.