Voiko huoneenlämpöön tunneiksi jäänyttä pizzaa vielä syödä?

Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikan 2:26 Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi – italialainen Ivan näyttää päräyttävän tekniikan
KATSO MYÖS: Tiesitkö tästä kikasta? Napolilainen tapa syödä take away -pizza jättää boksin kakkoseksi.

Uskaltaako yön yli pöydällä seissyttä pizzaa enää syödä?

Jos tulet yöllä kotiin pizzalaatikko kainalossa, syömättä jäänyt osa saattaa unohtua helposti laatikossaan keittiön pöydälle.

Seuraavana aamuna tärkein kysymys onkin, voiko pöydälle unohtunutta pizzaa vielä syödä?

Mitä pizzalle tapahtuu lämmössä?

Monia elintarvikkeita voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta valitettavasti pizza ei ole yksi niistä.

Pizzapohja itsessään ei ole ongelma, mutta kastike, juusto sekä täytteet ja ylipäätään pizzan kosteus voivat houkutella ikäviä bakteereja, jos pizzan jättää lämpimään liian pitkäksi aikaa.

Lievimmillään yöksi huoneenlämpöön jääneen pizzan syöminen voi aiheuttaa hieman vatsanväänteitä, mutta pahimmillaan se tietää jopa sairaalareissua.

Näin säilytät pizzan jämät oikeaoppisesti

Jos pizzan jääkaappiin laittaminen jää kiinni siitä, ettet saa laatikkoa mahtumaan jääkaappiin, olet tavallaan oikeilla jäljillä.

Pizzaa ei nimittäin kannata säilyttää laatikossaan.

Sen lisäksi, että jääkaappi on kylmä, se on myös melko kostea paikka. Jos pizzaa säilyttää avoimessa astiassa, kuten pizzalaatikossa, pizza imaisee itseensä ennen pitkää ympäröivää kosteutta.

Taikinasta tulee helposti vetelä ja muut jääkaapin hajut ja maut tarttuvat pizzaan.

Turvallisin vaihtoehto onkin latoa pizzaviipaleet kannelliseen ja ilmatiiviiseen astiaan tai suljettavaan pussiin ja sujauttaa astia jääkaappiin.

Katso myös: Testissä kaupan pakastepizzat – mozzarellapizzojen joukosta löytyi kaksi selvää suosikkia ja selkeä inhokki: ”Maistuu ihan pakastimelta”

Testissä kaupan pakastepizzat – mozzarellapizzojen joukosta löytyi kaksi selvää suosikkia ja selkeä inhokki: ”Maistuu ihan pakastimelta” 7:29
Kannattaako kaupan pakastepizzahyllyillä valita halpa vai kallis pizza?

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!