Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

IL: Uskomaton huijaus helsinkiläisravintolassa – mies paljastui valekokiksi

Valekokin osaamattomuuden vuoksi helsinkiläisravintolassa jouduttiin heittämään roskikseen kilokaupalla ribsejä.
Valekokin osaamattomuuden vuoksi helsinkiläisravintolassa jouduttiin heittämään roskikseen kilokaupalla ribsejä.Shutterstock
Julkaistu 03.05.2016 07:00

MTV LIFESTYLE

Vastikään Helsinkiin avatussa Hook-ravintolassa on jouduttu selvittelemään erikoista tapausta, kun palkattu kokki osoittautui valekokiksi, kertoo Iltalehti.

Hook-ravintolan oli tarkoitus pestata leipiinsä yksi kokki lisää, ja pian oikean henkilön uskottiin löytyneen. Uudeksi kokiksi valittu mies oli kertonut perustavansa tulevaisuudessa omaa ravintolaa, jolle hän ei kuitenkaan vielä ollut löytänyt sopivaa paikkaa. Kunnianhimoinen "kokki" otettiin ravintolassa lämmöllä vastaan.

TIESITKÖ? Helsingin Hook-ravintola avattiin 14. huhtikuuta 2016.

– Hän oli noin 35-vuotias, energinen ja siisti mies, ja tarina vaikutti uskottavalta. Hän tuli tietysti ensin koeajalle, emme ehtineet vielä kirjoittaa työsopimusta. Ajattelin myöhemmin tutustua miehen koulutukseen ja työtodistuksiin, mutta meillä oli kiire, talo täynnä ja tarvitsimme kokin keittiöön. Mies sai aloittaa heti, Hook-ravintolan ravintolapäällikkö Veera Jokelainen kertoi Iltalehdelle.

15 kiloa ribsejä roskikseen

Tilanteen todellinen luonne paljastui pian ravintolan henkilökunnalle, kun uuden "kokin" osaamisessa vaikutti olevan merkittäviä puutteita. Ammattilaisena ravintolaan pestatun miehen osaamattomuuden vuoksi jouduttiin ruokaa heittämään pois kilokaupalla.

– Kyllä siinä parissa illassa häneltä meni pilalle yli 15 kiloa ribsejä, hän ei osannut paistaa perunoita ja kanan kypsennyksestä hän ei tiennyt mitään. Monet annokset olivat sen näköisiä, että ei niitä voinut asiakkaille viedä. Miehellä ei ollut mitään käsitystä ruoanlaitosta, kokki kertoo Iltalehdelle.

Juho Utrianen

Lähtö tuli – vain kahden työpäivän jälkeen

Lopulta valekokiksi paljastuneen miehen työura Hookissa päättyi kahden päivän jälkeen.

– Tavallaan asia huvittaa, mutta se oli petosta, rikollista toimintaa. Kun sitten puhuttelin miestä ja pyysin nähdä koulutodistuksia ja työtodistuksia, hän ei niitä pystynyt näyttämään. Onneksi meillä on aina keittiössä ja salissa kokeneita ja tuttuja päälliköitä tarkkailemassa uusia työntekijöitä. Mitään vahinkoa asiakkaille ei tässä huijauksessa päässyt syntymään, Jokelainen toteaa.

Lähde: Iltalehti

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"27-vuotias mies kikkaili itselleen vuoden ilmaiset ruoat pikaruokaravintolassa – esitti pokkana olevansa töissä pääkonttorilla ja suorittavansa laadunvalvontaaRavintolatyöntekijän, 24, piti viettää ihana kesä Hangossa työskennellen – Jasmin: Salassapitosopimuksia 10 000 euron uhkasakoilla, virheellistä tietoa majoituksestaValekokki kärähti helsinkiläisravintolassa heti ensimmäisenä päivänään: "Ei osannut paistaa ranskalaisia"Suomalaisravintoloitsijan vastaus töykeään palautteeseen saa yhä oudompia käänteitä – ”säikähdin tosissaan”Pariskunta huijasi törkeästi ravintoloita Helsingissä – jättivät härskillä niksillä satojen eurojen ruoat maksamatta
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • Eilen16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • Eilen06:48
    Aamiainen

    Jo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suosittelee

  • ti18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"