Valekokki sekoitti keittiön uudessa Helsinkiin avatussa Hook-ravintolassa.
Helsingin Kisahallin päätyyn huhtikuussa avattu siipiravintola Hook on kerännyt suuria asiakasmääriä avaamisestaan asti. Ravintolan keittiössä koettiin vapun alla kummia käänteitä, kun ravintolaan kiiretilannetta helpottamaan pestattu mies alkoi herättää epäilyksiä muissa kokeissa heti ensimmäisenä työpäivänään.
– Hänellä ei ollut mitään raaka-ainetietoa mistään, joten hän paljasti ihan itsensä. Hän teki tyhmiä mokia ja laittoi esimerkiksi kurkut veteen säilymään. Hän ei myöskään osannut paistaa ranskalaisia, mikä on aika selvä merkki osaamattomuudesta, kertoo Helsingin Hook-ravintolan ravintolapäällikkö Veera Jokelainen.
– Kokit olivat pyytäneet häneltä sitten todistuksia, mutta niitä ei löytynyt. En ole kuullut vastaavasta ennen, mutta kyllähän minä ymmärrän, että kaikki haluavat suosittuun ravintolaan töihin, Jokelainen toteaa.
Onnistuiko valekokiksi paljastunut henkilö tekemään yhtään onnistunutta annosta?
– En usko. Ei tainnut onnistua.
Jokelaisen mukaan tilanne ravintolassa on jo tasaantunut.
– Meillä on täällä päteviä kokkeja ja Tampereelta myös kokki opettamassa uusia. Kaikki on hyvin, emmekä koskaan jätä kaikkea uusien kokkien varaan.
