Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valekokki kärähti helsinkiläisravintolassa heti ensimmäisenä päivänään: "Ei osannut paistaa ranskalaisia"

Valekokki oli sekoittaa helsinkiläisravintolan keittiön.
Valekokki oli sekoittaa helsinkiläisravintolan keittiön. Restamax
Julkaistu 03.05.2016 11:46

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Valekokki sekoitti keittiön uudessa Helsinkiin avatussa Hook-ravintolassa.

Helsingin Kisahallin päätyyn huhtikuussa avattu siipiravintola Hook on kerännyt suuria asiakasmääriä avaamisestaan asti. Ravintolan keittiössä koettiin vapun alla kummia käänteitä, kun ravintolaan kiiretilannetta helpottamaan pestattu mies alkoi herättää epäilyksiä muissa kokeissa heti ensimmäisenä työpäivänään. 

– Hänellä ei ollut mitään raaka-ainetietoa mistään, joten hän paljasti ihan itsensä. Hän teki tyhmiä mokia ja laittoi esimerkiksi kurkut veteen säilymään. Hän ei myöskään osannut paistaa ranskalaisia, mikä on aika selvä merkki osaamattomuudesta, kertoo Helsingin Hook-ravintolan ravintolapäällikkö Veera Jokelainen.

– Kokit olivat pyytäneet häneltä sitten todistuksia, mutta niitä ei löytynyt. En ole kuullut vastaavasta ennen, mutta kyllähän minä ymmärrän, että kaikki haluavat suosittuun ravintolaan töihin, Jokelainen toteaa.

Onnistuiko valekokiksi paljastunut henkilö tekemään yhtään onnistunutta annosta?

– En usko. Ei tainnut onnistua.

Jokelaisen mukaan tilanne ravintolassa on jo tasaantunut. 

– Meillä on täällä päteviä kokkeja ja Tampereelta myös kokki opettamassa uusia. Kaikki on hyvin, emmekä koskaan jätä kaikkea uusien kokkien varaan. 

Palvelualojen ammattiliiton Helsingin ja Uudenmaan aluepäällikkö Johanna Spars ei ole kuullut vastaavista tapauksista aiemmin.

– Monilla saattaa olla käsitys, että palvelualojen töitä voi tehdä ihan kuka vain ja että kuka vain voi siivota tai kokata, mutta kyllä nämä työtehtävät vaativat ammatillisen koulutuksen. Ilman koulutusta ei työtehtävistä selviä, ja silloin paljastuu aika nopeasti, kuten tässä tapauksessa on käynyt, Spars kommentoi. 

Valekokin kiinni jäämisestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Muutettu 3.5.2016 klo 12:51: Lisätty Johanna Sparsin kommentit. 

3:05Huippukokki kertoo Michelin-tähtien mystisestä taustasta

Lisää aiheesta:

Jopa 20 euroa lisää tuntipalkkaan – tällä alalla on niin kova työvoimapula, että töihin voidaan houkutella kovallakin liksallaAla, jolta saa nyt töitä yhdellä puhelinsoitolla – Sasu etsi ravintolaansa työntekijää 9 kuukautta: "Tämä kertoo, missä tällä hetkellä mennään"Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Ateria kohutussa suomalaisravintolassa maksaa 180 euroa, eikä erikoisruokavalioita toteuteta – illallispaikat myytiin silti hetkessä loppuun: "Jonossa on 500–600 ihmistä" IL: Uskomaton huijaus helsinkiläisravintolassa – mies paljastui valekokiksi
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa

  • 9.10.12:02
    Juomat

    Top 50 -listaus: Maailman parhaat baarit on valittu

  • 8.10.10:44
    Ruoka

    Huippukokin vinkki: "Nostaa monet arkiruoatkin heti vähän ravintolamaisemmaksi"