Ihmettelitkö sinäkin? Somessa huolestuttiin 1,5 litran Muumi-limun kohtalosta – näin vastaa valmistaja

0:25 1,5 litran Muumi-limut vihdoin kauppoihin

Sosiaalisessa mediassa ihmetellään, minne katosivat 1,5 litran Muumi-virvoitusjuomapullot kaupoista. Kävi kuitenkin ilmi, että ei varsinaisesti minnekään.

Suomalaiset Muumi-virvoitusjuoman fanit huolestuivat 1,5 litran Muumi-limupullojen kohtalosta, kun ne vaikuttivat kadonneen useamman kaupan valikoimista. Keskusteluissa väläyteltiin jopa juoman valmistuksen loppumista. 

Muistatko vielä? 1,5 litran Muumi-limupulloja toivottiin aikoinaan hartaasti kauppojen valikoimiin fanien toimesta. Lopulta toivottu "mörköpullo" tuli myyntiin vuonna 2019.

Päätimme selvittää totuuden ja kysyimme asiaa suoraan valmistajalta, Sinebrychoffilta. Kävi ilmi, että valmistusta ei suinkaan ole lopetettu. 

– Muumi 1,5 litraisella menee vallan hyvin! Sekä Muumi Metsämansikka että Mansikka-Raparperi ovat valikoimassamme entiseen tapaan myös 1,5 litran pullossa. Tietysti saatavuudessa voi olla kauppakohtaisia eroja, kaupan valintojen mukaan, kertoo Sinebrychoffin viestintäpäällikkö Timo Mikkola.

Muumit eivät kadonneet, Smurffien iso pullo poistui valikoimista

Kyse onkin siis siitä, että tuotetta ei ole enää otettu tiettyjen kauppojen valikoimiin. Somehavaintojen perusteella isot pullot ovat kadonneet ainakin joistan S-ryhmän myymälöistä. 

Sinebrychoffin Mikkolan mukaan makujen ja pakkauksienkin valikoima vaihtelee virvoitusjuomissa tyypillisesti paljon, sillä kuluttajat janoavat uusia makuja ja elämyksiä.

– Kuluttajien makujen ja mieltymysten mukaan mekin luonnollisesti juomia teemme ja maut sekä pakkauskoot muuttuvat. Muumi sai keväällä taas uuden maun, ensimmäisen hedelmäisen makunsa, Muumi Kesäjuoman.

Muumi-limu ei siis ole kadonnut mihinkään, mutta Smurffien 1,5 litran pullo sen sijaan on poistunut valikoimista.

– Siinäkään ei ole dramatiikkaa, se oli alun perinkin tehty syysjaksolle 2020, ei vakituiseen valikoimaan. Sehän saattaa palatakin vielä, Mikkola vihjaa. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja