Hyödynnä viime vuoden pakastemansikat viisaasti – poimi vinkit!
Onko pakastimessasi jäljellä mansikoita vielä viime vuodelta? Ota selvää, kuinka ne kannattaa hyödyntää!
Suomalaista mansikkaa odotetaan pian saapuvaksi toreille, marjakojuihin ja ruokakauppoihin runsain mitoin. Tätä ennen kannattaa kuitenkin tyhjentää pakkanen viime vuoden marjoista. Poimi ruokabloggaaja Kati Jaakosen eli Hellapoliisin vinkin pakastemansikoiden hyödyntämiseen!
Suomalaiset mansikat ovat tavallisimmin sellaista lajiketta, joka on erityisen makeaa, muttä säilyy huonosti. Jos tarkoitus on pakastaa tänä vuonna suomalaista mansikkaa, kannattaa mansikat perata ja pakastaa heti ostamisen jälkeen. Tämän vuoksi olisi hyvä siivota pakastin kuntoon tulevaa mansikkasatoa odottelemaan.
Pakastemansikat sopivat smoothieisiin ja kesäjuomiin
Hellapoliisi suosittelee hyödyntämään käyttämättä jääneet pakastemansikat erilaisiin trendikkäisiin smoothieihin. Kannattaa pitää mielessä se, ettei sulata mansikoita tässä tapauksessa ennen niiden käyttöä, sillä pakastetuista marjoista smoothieen syntyy toivottu rakenne.
– Pakastemansikat toimivat hyvin smoothiessa. Ne kuitenkin kannattaa käyttää hieman kohmeisina. Ne tekevät juomasta myös kylmää, Hellapoliisi toteaa.
Pakastetut mansikat sopivat oivallisesti myös muihin kesäisiin juomiin ja booleihin.
– Kesäjuomaksi voit valmistaa raikkaan ja kuohkean kylmän juoman. Tämä riittää jo itsessään tarjottavaksi vaikkapa yllätysvieraalle, Hellapoliisi vinkkaa.
KATSO RESEPTI: Hellapoliisin raikas mansikka-melonijuoma
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa