Nyt kannattaa hillota

Tee itse mansikkahilloa! Näin helppoa se on 1:00 Tee itse mansikkahilloa! Näin helppoa se on
KATSO VIDEO: Näin helposti teet mansikkahilloa.

Säilö kesän makeat mansikat hilloksi!

Kotimaiset mansikat kuuluvat olennaisena osana suomalaisten kesään. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitto arveli kesäkuun alussa mansikkakauden olevan tänä vuonna aikainen ja intensiivinen.

– Vaikka pääsato onkin nopea ja intensiivinen se ei tarkoita, että kotimaiset mansikat loppuvat heinäkuussa kokonaan. Mansikkaa saadaan pitkälle syksyyn tänä vuonna istutetuista satotaimista ja tunneleista, jossa tuotetaan satoa jatkuvasatoisista lajikkeista, muistutti toiminnanjohtaja Heidi Wirtanen.

Makeat mansikat maistuvat sellaisenaan, mutta niitä kannattaa ehdottomasti myös säilöä esimerkiksi pakastamalla tai valmistamalla marjoista herkullista hilloa. 

Herkullista mansikkahilloa helposti

Helpon ohjeen MTV:lle on vinkannut Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen

– Valmista ihana mansikkahillo, josta voit nauttia silloinkin, kun sesonki on ohi, Kati suosittelee.

Mansikkahillon voi tehdä ihan perinteisellä ohjeella, tai sitten ujuttaa siihen hieman makua mukaan.

– Voit maustaa hilloa ripauksella vaniljaa, kardemummaa tai kanelia. Hyvin pestyn sitruunan, appelsiinin tai limen raastettu kuori antaa myös ihanan maun. Lisää ne joukkoon jo alkuvaiheessa. 

Katso videolta, miten mansikkahillo tehdään ja nappaa ohje: Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!