Hyödynnä kinkunjämät helppoon pastaan – Harri Syrjäsen reseptissä on hittipizzan makumaailma: "Suomen suosituimmat raaka-aineet"

Näin valmistuu Harri Syrjäsen Americana-pasta 0:46 Näin valmistuu Harri Syrjäsen Americana-pasta
Videolla Harri Syrjänen näyttää, kuinka Americana-pasta valmistuu.

MTV3-kanavankin kokkiohjelmista tuttu Harri Syrjänen on vinkannut parikin eri reseptiä joulukinkun hyödyntämiseksi. Hyödynnä kinkku pastassa tai munakkaassa!

Jouluruoka saattaa alkaa tulla hyvinkin nopeasti jo korvista ulos, mutta johonkin jääkaapissa pönöttävä kinkunpuolikas lienee hyvä hyödyntää. Viimeistään siinä vaiheessa, kun kinkku ei enää maistu leivänkään päällä, kannattaa ottaa testiin tv-kokin reseptivinkit.

 MTV3-kanavalta tuttu, Kokkisota-ohjelmassakin kisaava kokki, Harri Syrjänen, vinkkasi jo vuonna 2021 herkullisen tavan hyödyntää joulukinkun jämiä maukkaassa pastassa.

Yhdessä kasarissa valmistuvan pastan makumaailma on napattu suoraan yhdestä suomalaisten suosikkipizzasta, Americanasta. Kinkun lisäksi pastaan tuleekin aurajuustoa ja ananasta.

– Nyt se on syntynyt, uskallatko kokeilla? Joulun kysytyin kysymys, mitä tehdä ylimääräiselle joulukinkulle. Tämä kysymys on esitetty mulle ainakin 10 000 kertaa, Syrjänen kertoi Instagram-tilillään pari vuotta sitten.

– Tässä vastaus, kaikki Suomen suosituimmat raaka-aineet samassa kattilassa. Suomen kansa ei voi olla väärässä, mutta kuuluuko ananas pastaan?

Katso yllä olevalta videolta, kuinka pasta valmistuu!

Joulukinkku sopii myös munakkaaseen

Viime vuonna kokki vinkkasi joulukinkun sopivan hyvin myös välipäivien kinkku-juustomunakkaaseen.

– Superhelppo ja törkeen hyvä, kokki kehui tuolloin Instagram-julkaisussaan.

Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas 0:57
Harri Syrjänen näyttää videolla, kuinka kinkku-juustomunakas valmistuu.

Munakkaan voi valmistaa joulukinkun sijaan muutakin kinkkua hyödyntämällä, ja juustoksikin voi valita juuri oman suosikkinsa. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.