Foodora paljasti MTV:lle Suomen suosituimmat noutoruoat – yksi pizza erottuu joukosta: "Hieman kansallinen erikoisuus"

Ruuan verkkokauppa ponnahti koronakevään myötä kasvuun 8:37 Ruuan verkkokauppa ponnahti koronakevään myötä kasvuun

Ruoankuljetusjätti Foodora paljasti MTV:lle Suomen suosituimmat noutoruoat. Katso, oletko sinä keskivertosuomalainen noutoruoan tilaaja.

Erilaiset ruoan kotiinkuljetuspalvelut ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan Suomessa. Keväinen koronatilanne nosti kysyntää entisestään ja suomalaiset tilasivat ruokaa koteihinsa ennätystahtiin.

Keväällä uutisoitiin, että ravintolaruokapalveluiden lisäksi kasvoi myös nettiruokakauppojen suosio. Esimerkiksi verkossa toimivan ruokakauppa Matsmartin myynti kasvoi helmi-maaliskuussa 61 prosenttia verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Kovaa kasvua havaittiin hävikkiruokapalvelu Fiksuruoka.fi:ssa, jonka myynti lähes kolminkertaistui maaliskuussa normaaliin viikkoon verratuna.

Butter chickenia, pad thaita ja kanasalaattia

Mutta mitä suomalaiset sitten tilaavaat koteihinsa ravintoloista? Suomessakin toimivasta ruoankuljetusjätti Foodorasta paljastetaan MTV:lle noutoruokasuosikit. 

Suomen suosituimmat noutoruoat

Suosikkiburgerit :

JUUSTOHAMPURILAINEN
KERROSHAMPURILAINEN
KANAHAMPURILAINEN

Suosikkisalaatit:

KANASALAATTI
KREIKKALAINEN SALAATTI
CAESARSALAATTI

Suosikkipizza:
FANTASIA
AMERICANA
JULIA

Meksikolainen:

TACOT
BURRITOT
QUESADILLAT

Kiinalainen ruoka:

KANAA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA
KANAA KUNG PO
PAISTETUT NUUDELIT

Thaimaalainen ruoka:

PAD THAI
PUNAINEN CURRY
KEVÄTKÄÄRYLEET

Intialainen & nepalilainen ruoka:

BUTTER CHICKEN
NAAN-LEIPÄ
CHICKEN TIKKA

Lähde: Foodora

– Yleisesti ottaen tilaituimmista annoksista näkyy se, että suomalaisilla on selkeitä suosikkiannoksia, joita tilataan ahkerasti ympäri maan. Erityisesti phad thai, fantasia-pizza ja butter chicken ovat kategorioidensa kirkkaat ykköset, joita suomalaiset syövät mieluusti sekä lounaaksi että illalliseksi, Foodoralta kerrotaan.

Foodoran mukaan kermainen butter chicken on suomalaisten ylivoimainen suosikki sekä nepalilaisessa että intialaisessa keittiössä. Butter chicken on hyvin suosittu lounasannos, ja se on monen ravintolan tilatuin yksittäinen annos

Tilastojen perusteella suomalaiset rakastavat myös kanaa salaatissa ja sitä otetaan Foodoran mukaan hyvin mielellään täytteeksi ja lisukkeeksi moniin erilaisiin salaatteihin.

– Top 3 -listan ulkopuolelta yksittäinen esiin nouseva täyte oli katkaravut, joilla niin ikään höystettiin mielellään erilaisia salaattipohjia.

Suosikkipizza on "kansallinen erikoisuus"

Olemme jo aiemmin kertoneet suomalaisten viehätyksestä fantasia-pizzaan. Se on pysynyt jo vuosia suomalaisten suosituimpana kotiinkuljetuspizzana. Fantasia-pizzaan voi valita itse haluamansa täytteetä. 

– Suosituimmat omavalintaiset täytteet ovat kebab, aurajuusto, ananas, kinkku. Fantasia-pizzan suuri suosio on hieman kansallinen erikoisuus, sillä useimmissa muissa maissa ihmiset tilaavat eniten valmiita pizzakokonaisuuksia, kuten vaikkapa margherita-pizzaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat