Hyödynnä joulukinkun jämät ja nappaa makumaailma suomalaisten suosimasta Americana-pizzasta. Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-ananas-homeuustopasta.
Ainekset
- 300 g joulukinkkua
- 300 g pasta
- purkki ananaspaloja
- 10 cm pala purjosipulia
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 punasipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- rosmariinin oksia
- 2 dl kermaa
- 8 dl mietoa lihalientä
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-ananas-aurajuustopasta:
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi ja purjosipuli renkaiksi. Pilko valkosipulit. Suikaloi kinkku.
- Lisää kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää punasipuli, purjo, rosmariini ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää lihaliemi ja kerma. Murustele sinihomejuusto sekaan. Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 12 minuuttia ja lisää kinkkusuikaleet ja ananakset. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa