Hyödynnä joulukinkun jämät ja nappaa makumaailma suomalaisten suosimasta Americana-pizzasta. Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-ananas-homeuustopasta.
Ainekset
- 300 g joulukinkkua
- 300 g pasta
- purkki ananaspaloja
- 10 cm pala purjosipulia
- 100 g sinihomejuustoa
- 1 punasipuli
- 3 kpl valkosipulinkynsiä
- rosmariinin oksia
- 2 dl kermaa
- 8 dl mietoa lihalientä
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen kinkku-ananas-aurajuustopasta:
- Leikkaa punasipuli puolirenkaiksi ja purjosipuli renkaiksi. Pilko valkosipulit. Suikaloi kinkku.
- Lisää kuumaan kasariin oliiviöljyä ja lisää punasipuli, purjo, rosmariini ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää lihaliemi ja kerma. Murustele sinihomejuusto sekaan. Kiehauta ja lisää pasta.
- Keittele hiljaa hymyillen 12 minuuttia ja lisää kinkkusuikaleet ja ananakset. Keitä vielä 2–3 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo