Hyödynnä kesäkurpitsa uudella tavalla – hurjan helppoa ja herkullista!
Kokeile rohkeasti kesäkurpitsan hyödyntämistä aivan uudella tavalla!
Jotain maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen julkaisi vastikään uuden keittokirjan Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016), jossa esitellään helpon kesäkurpitsamarmeladin resepti. Kauniiseen lasipurkkiin lusikoitu marmeladi sopii oivallisesti vaikkapa lahjaksi.
Mari Moilasen kesäkurpitsamarmeladi
50 g voita
3 salottisipulia
3/4 l raastettua kesäkurpitsaa (n. 1,5 kesäkurpitsaa)
1 tl sormisuolaa
rouhaus mustapippuria
Freesaa pilkottua sipulia voissa, kunnes se pehmenee. Lisää kesäkurpitsa ja paista, kunnes se pehmenee ja karamellisoituu, eli noin 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile rapean leivän tai crostinien kera.
Lähde: Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti