Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hyödynnä kesäkurpitsa uudella tavalla – hurjan helppoa ja herkullista!

Kuvat: Mari Moilanen
Kuvat: Mari MoilanenMari Moilanen
Julkaistu 20.08.2016 08:01

MTV LIFESTYLE

Kokeile rohkeasti kesäkurpitsan hyödyntämistä aivan uudella tavalla!

Jotain maukasta -ruokablogia kirjoittava Mari Moilanen julkaisi vastikään uuden keittokirjan Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016), jossa esitellään helpon kesäkurpitsamarmeladin resepti. Kauniiseen lasipurkkiin lusikoitu marmeladi sopii oivallisesti vaikkapa lahjaksi.

Mari Moilasen kesäkurpitsamarmeladi

50 g voita
3 salottisipulia
3/4 l raastettua kesäkurpitsaa (n. 1,5 kesäkurpitsaa)
1 tl sormisuolaa
rouhaus mustapippuria

Freesaa pilkottua sipulia voissa, kunnes se pehmenee. Lisää kesäkurpitsa ja paista, kunnes se pehmenee ja karamellisoituu, eli noin 15–20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile rapean leivän tai crostinien kera.

Lähde: Mari Moilanen: Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja 2016)

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen tomaatti-fetapasta valmistuu nopeasti yhdessä kattilassa: "Aivan huikea ja helppo"
Herkullinen käyttötapa kurkulle – tätä reseptiä kannattaa kokeilla!
Kastike, joka taipuu moneen – jokaisen pitäisi osata tämä resepti ulkoa
Näin parsakaali kannattaa valmistaa – testaa herkullista reseptiä!
Pekonin ystävän unelma – tätä herkkua on pakko maistaa!
Viime vuoden googlatuin resepti – näin valmistat itse superterveellistä näkkileipää
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"