Viime vuoden googlatuin resepti – näin valmistat itse superterveellistä näkkileipää
Suomen googlatuimmaksi reseptiksi vuonna 2015 noussut siemennäkkäri on terveellistä herkkua, jota on helppo valmistaa itse.
Jutta Gustafsberg ja ravintovalmentaja Tiina Hälvä paljastavat kirjassaan Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016), kuinka superterveellistä näkkileipää voi valmistaa itse. Paljon terveellisiä siemeniä sisältävä leipä on myös gluteeniton.
– Nokkosrouhetta saa luomu- ja luontaistuotekaupoista. Voit myös tehdä sitä itse kuivattamalla nokkosia ja murentamallla ne rouheeksi, kirjassa vinkataan.
Gluteeniton kuitunäkkäri
1 pussi valmista siemensekoitusta
(tai valmista itse:
1/3 pellavansiemeniä
1/3 seesaminsiemeniä
1/3 auringonkukansiemeniä)
3/4 dl oliiviöljyä
80 g mantelijauhoa
2 tl merisuolaa
1 tl nokkosrouhetta
4 kananmunaa
Sekoita ainekset keskenään ja painele seos leivinpaperille isoon uunivuokaan (noin 30X40cm) tai pellille. Paista uunissa 170 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.
Lähde: Jutta Gustafsberg ja Tiina Hälvä: Jutan energisoiva dieettikirja (WSOY 2016)
Miltä näyttää Jutta Gustafsbergin jääkaapin sisältö? Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti