Herkullinen käyttötapa kurkulle – tätä reseptiä kannattaa kokeilla!

Kurkku
Pikkelöinti sopii erityisen hyvin kurkkujen maustamiseen. Colourbox

Muistatko, milloin olet viimeksi syönyt klassisia, pikkelöityjä kurkkuja?

Outi Rinteen tuoreessa Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena 2016) -teoksessa esitellään suomalaisille tutun klassikkoherkun resepti. Pikkelöiminen on mitä oivallisin tapa hyödyntää tuore kurkku! Kirjailija suosittelee käyttämään pikkelöityjä kurkkuja etenkin burgereiden täytteenä.

– Burgereita on vaikeaa kuvitella ilman pikkelöityjä kurkkuja. Samaan liemeen uppoavat muutkin kasvikset, Rinne kirjoittaa teoksessaan.

Pikapikkelöidyt kurkut

1 kurkku (tai vastaava määrä muuta kasvista tai hedelmää)

Liemeen:
1/2 dl väkiviinaetikkaa
3/4 dl mahdollisimman neutraalin makuista hunajaa
1/2 dl vettä
rouhittua mustapippuria
sinapinsiemeniä, korianterinsiemeniä ja fenkolinsiemeniä
(1 tuore chili)
pari oksaa tuoretta tilliä silputtuna

Paahda mausteita hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Jäähdytä. Hölskyttele liemen ainekset sekaisin litran vetoisessa kannellisessa purkissa. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Ravistele liemen joukkoon ja jätä maustumaan vähintään 15 minuutiksi tai pidempään. Säilytä jääkaapissa. 

Lähde: Outi Rinne: Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena)

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.