Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkullinen käyttötapa kurkulle – tätä reseptiä kannattaa kokeilla!

Pikkelöinti sopii erityisen hyvin kurkkujen maustamiseen.
Pikkelöinti sopii erityisen hyvin kurkkujen maustamiseen.Colourbox
Julkaistu 23.11.2016 17:31
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Muistatko, milloin olet viimeksi syönyt klassisia, pikkelöityjä kurkkuja?

Outi Rinteen tuoreessa Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena 2016) -teoksessa esitellään suomalaisille tutun klassikkoherkun resepti. Pikkelöiminen on mitä oivallisin tapa hyödyntää tuore kurkku! Kirjailija suosittelee käyttämään pikkelöityjä kurkkuja etenkin burgereiden täytteenä.

– Burgereita on vaikeaa kuvitella ilman pikkelöityjä kurkkuja. Samaan liemeen uppoavat muutkin kasvikset, Rinne kirjoittaa teoksessaan.

Pikapikkelöidyt kurkut

1 kurkku (tai vastaava määrä muuta kasvista tai hedelmää)

Liemeen:
1/2 dl väkiviinaetikkaa
3/4 dl mahdollisimman neutraalin makuista hunajaa
1/2 dl vettä
rouhittua mustapippuria
sinapinsiemeniä, korianterinsiemeniä ja fenkolinsiemeniä
(1 tuore chili)
pari oksaa tuoretta tilliä silputtuna

Paahda mausteita hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Jäähdytä. Hölskyttele liemen ainekset sekaisin litran vetoisessa kannellisessa purkissa. Suikaloi kurkku esimerkiksi juustohöylällä. Ravistele liemen joukkoon ja jätä maustumaan vähintään 15 minuutiksi tai pidempään. Säilytä jääkaapissa. 

Lähde: Outi Rinne: Lohturuokaa – tietoista herkuttelua (Atena)

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Superherkullista kurkkua vaivattomasti: "En aikaisemmin tajunnut, että kurkulle voisi tehdä näin"Hans Välimäeltä yllättävä munavinkki viikonlopun herkutteluun – tässä reseptissä odotus palkitaanVarhaiskaalisalaatti juustolla ja pähkinöilläÄlyttömän maukas ja helppo arkiruoka – tämä resepti kannattaa testata!Hyödynnä omenat erikoisella tavalla: Tee itse makeaa chilikastiketta!Hyödynnä kesäkurpitsa uudella tavalla – hurjan helppoa ja herkullista!
VihanneksetGluteenitonMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt