Pekonin ystävän unelma – tätä herkkua on pakko maistaa!
Kauniiseen lasipurkkiin pakattu pekonihillo on lahja, joka taatusti ilahduttaa pekonin ystäviä.
Syötävä tuliainen on herkullinen lahja, joka tulee varmasti hyötykäyttöön. Mari Moilasen kirja Syötäviä vietäviä – lahjoja keittiöstä (Kirjapaja, 2016) sisältää useita herkullisia reseptejä, jotka sopivat tuliaisiksi ja lahjoiksi.
Pekonihillon suolaisen ja makean jännittävä yhdistelmä sopii mainiosti esimerkiksi paahtoleivän päälle.
Pekonihillo
4 dl pekonisilppua
voita paistamiseen
6 dl silputtua sipulia
1 tl suolaa
mustapippuria
½ dl ruokosokeria
½ dl vaahterasiirappia
¾ dl balsamicoa
Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä toiseen kulhoon odottamaan. Paista silputtu sipuli voissa karamellisoituneeksi ja kullanruskeaksi.
Lisää sipulin joukkoon pekoni, suola, mustapippuri, sokeri, vaahterasiirappi ja balsamico ja keitä vielä 10 minuuttia.
Purkita hyvin puhdistettuun purkkiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan