Kastike, joka taipuu moneen – jokaisen pitäisi osata tämä resepti ulkoa

shutterstock_299399114
Monipuolisesta salaattikastikkeesta on apua arjen ruoanlaitossa. Shutterstock

Itse tehty salaattikastike on bravuuri, joka jokaisen innokkaan kotikokin olisi hyvä osata!

Makuja.fi sai käsiinsä koulun kotitaloustunneilta monelle tutun Keitämme ja leivomme 1 -kirjan, jossa esitellään muun muassa monipuolinen salaattikastikeresepti. Aura Liimataisen ja Tuula Teerikankaan reseptissä kastike saa makua muun muassa appelsiinimehusta, tabascosta ja klassisesta HP-kastikkeesta.

Testaa rohkeasti oppikirjasta tuttua reseptiä ja tee tästä kastikkeesta bravuurisi keittiössä! 

Salaatin herkkukastike

1 dl öljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 dl appelsiinimehua
1 rkl sinappia
2 tl HP-kastiketta
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
4 tippaa tabascoa
1 pieni murskattu valkosipulinkynsi

Pane kaikki aineet korkilliseen pulloon ja ravistele ne hyvin sekaisin.

Säilytä pullo kylmässä suljettuna. RAvistele aina ennen käyttöä.

Lähde: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY) 

Valmista herkkukastike vaikkapa vesimeloni-halloumisalaatin seuraksi!

Grillattu vesimeloni-halloumisalaatti 4:40

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.