Hunajamarinadin keksijän oivallus: Yllättävä raaka-aine tekee broilerista entistä parempaa

shutterstock_258092123
Maissitärkkelyksen avulla broilerisuikaleet paistuvat erityisen rapeiksi ja herkullisiksi. Shutterstock

Tiesitkö, kuinka broilerisuikaleet kannattaa valmistaa, jotta niistä tulisi mahdollisimman rapeita?

Hunajamarinoidut broilerisuikaleet ovat suomalaisille hyvin tuttuja, ja niitä voi käyttää ruoanlaitossa monipuolisesti. Makuja.fi kuuli vihiä siitä, että helpolla vinkillä tuttu raaka-aine muuttuu vielä herkullisemmaksi – ja pinnaltaan erityisen rapeaksi.

VINKKI! Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa kannustaa tuunaamaan marinoituja tuotteita oman maun mukaan. Saarenmaa itse saattaa lisämaustaa broilerisuikaleita esimerkiksi soijakastikkeella tai chilillä, ruuasta ja fiiliksestä riippuen.

Rapeuden salaisuutena yksi ainesosa

Suursuosioon aikoinaan nousseen hunajamarinadin keksinyt Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa kertoi Makuja.fi:lle, kuinka marinoidusta broilerista saa mukavasti rapsakkaa. Salaisuus piilee maissitärkkelyksessä, jota lisätään marinoidun broilerin joukkoon ennen sen kypsentämistä.

– Tärkkelys broilerin pinnassa sitoo marinadia ja paistamisen jälkeen suikaleet on kivasti kullankeltaisia. Lopputuloksesta tulee maissitärkkelyksen avulla rapsakka, Saarenmaa paljastaa.

– Itse paistan maissitärkkelyksessä vetäytyneet hunajakanasuikaleet aika runsaassa öljyssä, jotta pinnasta tulisi mahdollisimman hyvä, Saarenmaa vinkkaa.

Asiantuntija kertoi Makuja.fi:lle myös reseptin, johon hän useimmiten hyödyntää hunajamarinoidut broilerisuikaleet. Arkiruoan kohdalla Saarenmaa ei ole kovin tarkka sen suhteen, kuinka paljon mitäkin raaka-ainetta lisätään ruokaan.

– Kun lapset olivat pieniä, meillä koko perhe piti tästä reseptistä tosi paljon ja pitää edelleen Saarenmaa kertoo.

Hunajakanaa à la Vesa Saarenmaa

hunajamarinoituja kananpojan fileesuikaleita
maissitärkkelystä
purjoa, sipulia, paprikaa ja porkkanaa ohuina suikaleina
herkkusieniä
ripaus suolaa ja mausteita oman maun mukaan
(nuudeleita tai pastaa)

Sekoita kulhossa raakojen broilerisuikaleiden joukkoon maissitärkkelystä aika reilusti. Jätä maissitärkkelys imeytymään marinadiin, ja pilko tällä välin purjo, sipuli, paprika ja porkkana suikaleiksi.

Kun broileri on vetäytynyt, paista suikaleita pannulla hetki oliivi- tai rypsiöljyssä sellaisenaan. Kun suikaleiden pinta on hieman ruskistunut, lisää joukkoon vihannekset ja sienet. Sekoita tasaisin väliajoin. Mausta ruoka oman makusi mukaan.

Ota pannu pois liedeltä, kun vihannekset ovat vielä kiinteitä. Älä laita kantta päälle, jotta suikaleet pysyisivät rapeampina.

Jos ruoasta haluaa ruokaisamman, voi paistamisen loppuvaiheessa lisätä joukkoon keitettyjä nuudeleita tai keitettyä pastaa.

Herkuttele!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja