Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Emma vinkkaa simppelin raaka-aineen, jolla tulee varmasti meheviä broilerin rintafileitä – ei enää koskaan kuivaa kanaa!

Shutterstock
Julkaistu 05.05.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque vinkkaa raaka-aineen, jolla broilerin rintafileistä saa varmasti meheviä. Lisäämällä joukkoon vielä maustetta, saa marinadista taatusti maukkaan.

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque suosittelee suuntaamaan kaupan kylmähyllylle, mikäli halajaa täydellisen mehevää broileria.

– Jos olet koskaan aiemmin marinoinut lihaa, tiedät, että marinadiin tarvitaan suolan lisäksi jotakin rasvaa ruskistamaan pinnat, jotakin hapokasta lihan mehevöittämiseen sekä jotakin maukasta maustamiseen. Kreikkalainen jogurtti täyttää näistä kaksi kohtaa.

Ei siis ihme, että lihaa on marinoitu jo vuosisatojen ajan jogurtiksi hapatetulla maidolla. Kreikkalaisen jogurtin sisältämät maitohapot saavat myös helposti kuivuvista broilerin rintafileistä meheviä. Jogurtti suolataan ja se saattaa maistua sellaisenaan liian suolaiselta, mutta se on kanalle juuri täydellinen marinadi. Rintafileiden marinoimiseen Emma suosittelee vähintään tunnin ja maksimissaan 12 tuntia.

– Jogurtin ja suolan lisäksi marinadi vaatii vain yhden muun raaka-aineen: sumakkimausteen. Se on yksi Lähi-idän keittiön oleellisimmista mausteista.

Sumakkia löydät hyvin varusteltujen ruokakauppojen maustehyllystä. Jos et kuitenkaan löydä tai halua ostaa sumakkia, voit maustaa jogurtin myös vaikkapa juustokuminalla, garam masalla tai chilijauheella.

Helppo marinadi broilerin rintafileille:

2,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl suolaa
2 tl sumakkia

Lisäksi:
400-500 g broilerin rintafileitä

1. Yhdistä kulhossa marinadin ainekset ja lisää joukkoon broilerin rintafileet. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan 1–12 tunniksi.

2. Ennen broilerin paistaimista, pyyhi sen pinnalta ylimääräinen marinadi pois, jotta marinadi ei pala pannuun/grilliin kiinni.

Lähde: Food52

***

Testaa myös supersuosittu pasta limonello:

1:26Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetTiesitkö? Näin helposti saat varmasti meheviä broilerin rintafileitä – Emman vinkkiä kannattaa kokeillaEmma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Ei enää koskaan mautonta broileria! Simppeli maustekikka muuttaa käsityksesi fileiden valmistuksesta Ethän heitä marinadia viemäriin? Tällä raaka-aineella kruunaat grilliateriasi hetkessä Taas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksen
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:57
    Jauheliha

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • Eilen16:58
    Hanna Sumari

    Hanna Sumarin uunilohi on nerokas – vain kolme ainesosaa: "Toimii vuosikymmenestä toiseen"

  • Eilen06:44
    Ruokakauppa

    Punalappuraivo repesi: Kaupan täti kertoo törkeästä "jemmausilmiöstä"

  • ti18:49
    Ilmastonmuutos

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • ti16:59
    Minna Kuukka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!