Emma vinkkaa simppelin raaka-aineen, jolla tulee varmasti meheviä broilerin rintafileitä – ei enää koskaan kuivaa kanaa!

Broileri jogurtti marinadi kana
Shutterstock

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque vinkkaa raaka-aineen, jolla broilerin rintafileistä saa varmasti meheviä. Lisäämällä joukkoon vielä maustetta, saa marinadista taatusti maukkaan.

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque suosittelee suuntaamaan kaupan kylmähyllylle, mikäli halajaa täydellisen mehevää broileria.

– Jos olet koskaan aiemmin marinoinut lihaa, tiedät, että marinadiin tarvitaan suolan lisäksi jotakin rasvaa ruskistamaan pinnat, jotakin hapokasta lihan mehevöittämiseen sekä jotakin maukasta maustamiseen. Kreikkalainen jogurtti täyttää näistä kaksi kohtaa.

Ei siis ihme, että lihaa on marinoitu jo vuosisatojen ajan jogurtiksi hapatetulla maidolla. Kreikkalaisen jogurtin sisältämät maitohapot saavat myös helposti kuivuvista broilerin rintafileistä meheviä. Jogurtti suolataan ja se saattaa maistua sellaisenaan liian suolaiselta, mutta se on kanalle juuri täydellinen marinadi. Rintafileiden marinoimiseen Emma suosittelee vähintään tunnin ja maksimissaan 12 tuntia.

– Jogurtin ja suolan lisäksi marinadi vaatii vain yhden muun raaka-aineen: sumakkimausteen. Se on yksi Lähi-idän keittiön oleellisimmista mausteista.

Sumakkia löydät hyvin varusteltujen ruokakauppojen maustehyllystä. Jos et kuitenkaan löydä tai halua ostaa sumakkia, voit maustaa jogurtin myös vaikkapa juustokuminalla, garam masalla tai chilijauheella.

Helppo marinadi broilerin rintafileille:

2,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl suolaa
2 tl sumakkia

Lisäksi:
400-500 g broilerin rintafileitä

1. Yhdistä kulhossa marinadin ainekset ja lisää joukkoon broilerin rintafileet. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan 1–12 tunniksi.

2. Ennen broilerin paistaimista, pyyhi sen pinnalta ylimääräinen marinadi pois, jotta marinadi ei pala pannuun/grilliin kiinni.

Lähde: Food52

***

Testaa myös supersuosittu pasta limonello:

Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella 1:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.