Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – nerokas suolakikka takaa onnistuneen lopputuloksen

Broilerin mehevyyden salaisuus piilee suolavedessä liottamisessa.
Broilerin mehevyyden salaisuus piilee suolavedessä liottamisessa.Shutterstock
Julkaistu 08.12.2018 14:01

Emmi Niiniaho

Mehevä broilerin rintaleike toimii niin juhlassa kuin arjessa, varsinkin jos se on näin helppoa valmistaa.

Oletko kokeillut uittaa broilerin rintaleikkeitä suolavedessä ennen niiden paistamista? Suolassa liottaminen tekee broilerista entistä mehukkaampaa, eikä vie paljoa aikaa. Nappaa alla olevasta reseptistä talteen myös herkullinen mausteseos.

Simppeli suolavesi

Moni marinoi broilerin leikkeitä puolisen tuntia ennen niiden valmistamista, mutta vielä helpommalla kikalla saa aikaan mehevämmän lopputuloksen. Leikkeiden liottaminen yksinkertaisessa suolavedessä 20–30 minuuttia, tai jopa 2 tuntia ennen niiden valmistusta takaa sen, ettei leikkeistä tule kuivia.

Katso myös: 25 ruokaa, joita maailman terveellisimmät ihmiset syövät – joka päivä

Metodi on sangen yksinkertainen: Aseta neljä rintaleikettä isoon kulhoon. Kaada erilliseen kulhoon 9 dl haaleaa vettä ja 0,6 dl suolaa. Sekoita vettä, kunnes suola on liuennut.

Kaada suolavesi leikkeiden päälle ja siirrä leikkeet syrjään vähintään 20 minuutiksi.

Yrttinen mausteseos

Kun olet liottanut leikkeitä tarpeeksi kauan, kaada vesi pois kulhosta, huuhtele jokainen leike kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

Aseta leikkeet uunivuokaan ja hiero niiden pintaan oliiviöljyä. Aseta vuoka hetkeksi syrjään.

Herkullinen pesto valmistuu hetkessä - kokeile tätä helppoa reseptiä. Artikkeli jatkuu videon alla.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Valmista mausteseos sekoittamalla yhteen suolaa, rouhittua mustapippuria, paprikajauhetta, cayennepippuria, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta sekä kuivattua timjamia, basilikaa, rosmariinia ja persiljaa.

Hiero mausteseos kauttaaltaan leikkeiden pintaan.

Paista leikkeitä 200 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes leikkeiden sisälämpötila on 70 astetta. Valmistusaika riippuu leikkeen paksuudesta, joten 20 minuutin jälkeen kannattaa alkaa tarkkailla leikkeiden kypsyyttä.

Lähde: Diethood 

Lisää aiheesta:

Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Varma tapa saada mehukasta broileria: Tämä simppeli kikka ennen rintafileiden paistoa estää kuivumisenMahtava uunibroileri, joka sulaa suuhun – tämä helppo ruokalaji tekee arjesta juhlaa!Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava! Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"Supermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatusti
RuoanlaittoBroileriRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"