Mehevä broilerin rintaleike toimii niin juhlassa kuin arjessa, varsinkin jos se on näin helppoa valmistaa.
Oletko kokeillut uittaa broilerin rintaleikkeitä suolavedessä ennen niiden paistamista? Suolassa liottaminen tekee broilerista entistä mehukkaampaa, eikä vie paljoa aikaa. Nappaa alla olevasta reseptistä talteen myös herkullinen mausteseos.
Simppeli suolavesi
Moni marinoi broilerin leikkeitä puolisen tuntia ennen niiden valmistamista, mutta vielä helpommalla kikalla saa aikaan mehevämmän lopputuloksen. Leikkeiden liottaminen yksinkertaisessa suolavedessä 20–30 minuuttia, tai jopa 2 tuntia ennen niiden valmistusta takaa sen, ettei leikkeistä tule kuivia.
Katso myös: 25 ruokaa, joita maailman terveellisimmät ihmiset syövät – joka päivä
Metodi on sangen yksinkertainen: Aseta neljä rintaleikettä isoon kulhoon. Kaada erilliseen kulhoon 9 dl haaleaa vettä ja 0,6 dl suolaa. Sekoita vettä, kunnes suola on liuennut.
Kaada suolavesi leikkeiden päälle ja siirrä leikkeet syrjään vähintään 20 minuutiksi.
Yrttinen mausteseos
Kun olet liottanut leikkeitä tarpeeksi kauan, kaada vesi pois kulhosta, huuhtele jokainen leike kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
