Kysyimme lukijoilta, millaisia luottoreseptejä tästä vihatusta ja rakastetusta raaka-aineesta on vuosien saatossa kehitelty.
Mandariini-hunajabroileri maistuu lapsillekin
Nimimerkki Mummu Anneli neuvoo alunperin tyttäreltään oppimansa helpon ja nopean mandariini-hunajabroilerin ohjeen.
Moni hyödynsi broilerikastikkeissaan hedelmiä, kuten mandariinia ja ananasta. Kuvituskuva.Shutterstock
Reseptiä varten tarvitset:
hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita sipulia ruokakermaa säilykemandariineja suolaa ja pippuria maustamiseen (vehnäjauhoja kastikkeen suurustamiseen) lisukkeeksi keitettyä riisiä ja salaattia
1. Ruskista pannulla broilerinsuikaleet, siirrä syrjään odottamaan ja ruskista sitten silputtu sipuli. Lisää broilerinsuikaleet takaisin pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat kastikkeesta hieman sakeampaa, ripottele suikaleiden ja sipulisilpun päälle hieman vehnäjauhoja. Sekoita hyvin.
2. Lisää pannulle haluamasi ruokakerma ja mausta tarvittaessa vielä suolalla. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Lisää joukkoon vielä yhden säilykemandariinitölkin valutetut mandariinit ja anna kiehahtaa.
Tarjoile kastike esimerkiksi keitetyn riisin ja vihersalaatin kanssa.
"Äidin ysärikastike"
Nimimerkki Nenna tarjoilee muiden lukijoiden iloksi "Äidin ysärikastikkeen".
400 g hunajamarinoituja broilerinfilesuikaleita 2 dl kermaa 2 dl vettä 3 rkl Maizena suurustetta vaaleille kastikkeille yrttejä (esim. oregano ja persilja) 150 g murustettua sinihomejuustoa 1 purkki valutettua ananasmurskaa suolaa maustamiseen spagettia lisukkeeksi
Herkullinen täyte tortilloille
Nimimerkki Kristiina neuvoo, miten broilerista saa herkullisen täytteen tortilloille.
400 g hunajamarinoitua broileria 2 valkosipulinkynttä puolikas paprika puolikas kurkku kevätsipulia 200 g tuorejuustoa tortilloja
1. Paista broileri kypsäksi pannulla ja anna jäähtyä.
2. Kuutioi ja hienonna kaikki ainekset, myös broileri. Sekoita tuorejuuston sekaan.
Näitä aineksia hunajamarinoidun broilerin kanssa yhdistellään
Suuri osa reseptinsä jakaneista lukijoista pyöräyttää broilerisuikaleille jonkinlaisen kermakastikkeen. Yleisesti ottaen kastike tarjoillaan keitetyn riisin kanssa.
Nimimerkki Antton paistaa suikaleiden kanssa yhden silputun sipulin ja kaksi valkosipulinkynttä. Kastikkeeseen hän lisää purkin ananasta sekä kermaa ja maustaa suolalla, pippurilla sekä ruohosipulilla.
Suurin osa vastaajista valmisti broilerin fileesuikaleista jonkinlaisen kermakastikkeen.Shutterstock
Essi taas valmistaa paistetulle broilerille kastikkeen chilin makuisesta kaurakermasta ja mozzarellasta. Kastikkeen hän maustaa currylla, paprikajauheella ja chilihiutaleilla.
Broilerin suikaleista saa myös näppärän wokin nuudeleiden tai riisin kanssa tarjoiltavaksi.Shutterstock
Nimimerkki Neetta vinkkaa, että hunajamarinoidut broilerinsuikaleet toimivat hyvin myös broileripestolasagnessa.
Nimimerkki Kati mummu taas käyttää broilerinsuikaleita pizzan täytteenä hedelmä-säilykkeiden ja sinihomejuuston kanssa.