Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki tyrmää makkaroiden grillaamisen: Nimeää paremman valmistustavan – ei tule kuivaa lopputulosta

0:55Näin grillaat makkaran oikein
Julkaistu 03.08.2020 20:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huippukokki Jeff Baker paljastaa brittimedioissa parhaan tavan makkaroiden valmistamiseen. Baker itse ei suosittele makkaroiden paistamista grillissä lainkaan.

Haluatko kuitenkin grillata? Videolla paras tapa valmistaa makkarat grillissä.

Brittikokki Jeff Baker kohauttaa toteamalla brittimedioille, ettei suosittele makkaroiden grillaamista. Kokin mukaan parempi valmistustapa makkaroille on pannulla paistaminen. Lopputuloksesta tulee näin varmemmin onnistunut. 

Baker listasi Daily Star -uutissivustolle parhaat tärppinsä makkaroiden valmistamiseen

Täydellisten makkaroiden paistaminen

  1. Ota makkarat huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista, jotta ne paistuvat tasaisemmin.
  2. Laita pannu kuumenemaan alhaiselle tai keskilämmölle, ei liian kuumalle.
  3. Lisää pannulle teelusikallinen rasvaa, mieluiten ankan- tai hanhenrasvaa, jos sitä on saatavilla. Pyöräytä rasvaa pannulla, kunnes koko pannun pohja on rasvainen. Kaada mahdollinen ylimääräinen rasva pois.
  4. Laita makkarat pannulle niin, että ne eivät kosketa toisiaa. Paista ne siis erissä tai varaa riittävän iso pannu! Paista makkaroita pannulla tasaisella lämmöllä 10–12 minuuttia välillä käännellen.
  5. Anna makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Baker listasi myös kolme yleisintä makkaranpaistovirhettä:

  1. Kuorien rikkominen. Viiltoja ei Bakerin mukaan kannata tehdä, koska ainakin tiettyjen makkaralajikkeiden kohdalla tämä voi tarkoittaa nesteiden valumista ulos ja makkaroiden kuivumista.
  2. Makkaroiden friteeraaminen. Sitä ei kannata tehdä, sillä kuorista tulee kovat ja makkarasta kuiva.
  • Makkaroiden keittäminen tai paistaminen uunissa. Lopputulos ei ole yhtä hyvä kuin pannulla.
  • Lue myös: Yleinen uskomus makkaran grillauksesta onkin väärä – voit unohtaa tärkeäksi luulemasi säännön: "Ei ole mitään väliä"

    Lähde: Daily Star

    Lisää aiheesta:

    Lihajohtaja Mikon kolme tärkeintä grillausohjetta – älä ainakaan tee lihalle näin: "Lopputulos on taatusti kuiva"Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Tavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaHuippukokki kertoo, miten makkara paistetaan täydellisesti – vältät samalla pahimmat virheet: "Älä koskaan..."Makkarakikka, joka kannattaa osata! Tee raakamakkaroille näin ennen grillaamista – valmistusaika lyhenee huomattavastiTiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
    RuokaMakkaraMakuja

    Tuoreimmat aiheesta

    Ruoka
    • 08:41
      Ravitsemus

      Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

    • Eilen11:30
      Linnan juhlat

      Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

    • Eilen06:45
      Marjat

      Kaksi todellista kuitupommia: Löytyykö näitä marjoja pakastimestasi?

    • pe16:52
      Ravitsemus

      Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

    • pe08:50
      Ravitsemus

      Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia