Huippukokki tyrmää makkaroiden grillaamisen: Nimeää paremman valmistustavan – ei tule kuivaa lopputulosta
Huippukokki Jeff Baker paljastaa brittimedioissa parhaan tavan makkaroiden valmistamiseen. Baker itse ei suosittele makkaroiden paistamista grillissä lainkaan.
Haluatko kuitenkin grillata? Videolla paras tapa valmistaa makkarat grillissä.
Brittikokki Jeff Baker kohauttaa toteamalla brittimedioille, ettei suosittele makkaroiden grillaamista. Kokin mukaan parempi valmistustapa makkaroille on pannulla paistaminen. Lopputuloksesta tulee näin varmemmin onnistunut.
Baker listasi Daily Star -uutissivustolle parhaat tärppinsä makkaroiden valmistamiseen
Täydellisten makkaroiden paistaminen
- Ota makkarat huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista, jotta ne paistuvat tasaisemmin.
- Laita pannu kuumenemaan alhaiselle tai keskilämmölle, ei liian kuumalle.
- Lisää pannulle teelusikallinen rasvaa, mieluiten ankan- tai hanhenrasvaa, jos sitä on saatavilla. Pyöräytä rasvaa pannulla, kunnes koko pannun pohja on rasvainen. Kaada mahdollinen ylimääräinen rasva pois.
- Laita makkarat pannulle niin, että ne eivät kosketa toisiaa. Paista ne siis erissä tai varaa riittävän iso pannu! Paista makkaroita pannulla tasaisella lämmöllä 10–12 minuuttia välillä käännellen.
- Anna makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Baker listasi myös kolme yleisintä makkaranpaistovirhettä:
- Kuorien rikkominen. Viiltoja ei Bakerin mukaan kannata tehdä, koska ainakin tiettyjen makkaralajikkeiden kohdalla tämä voi tarkoittaa nesteiden valumista ulos ja makkaroiden kuivumista.
- Makkaroiden friteeraaminen. Sitä ei kannata tehdä, sillä kuorista tulee kovat ja makkarasta kuiva.
- Makkaroiden keittäminen tai paistaminen uunissa. Lopputulos ei ole yhtä hyvä kuin pannulla.
Lähde: Daily Star
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa