0:55

Yleinen uskomus makkaran grillauksesta onkin väärä – voit unohtaa tärkeäksi luulemasi säännön: "Ei ole mitään väliä"

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan grillimakkara on juhannuksen ylivoimainen ykkösruoka, varhaisperunan ohella. Mutta miten grillataan täydellinen grillimakkara? Pitääkö makkaraan tehdä viillot vai ei? Makkara-asiantuntija kertoo ja näyttää. Katso videolta pikaohje makkaran grillaamiseen.

Makkaran grillaaminen ei ole vaikeaa, eikä siitä pitäisi sellaista tehdäkään, sanoo HKScanin makkara-asiantuntija, tuotekehityskokki Joni Rouvali. Rouvali on sitä mieltä, että edes viiltoja ei ole mikään pakko makkaraan tehdä. Ylimääräiset ja aiemmin opitut tarkat säännöt makkaran grillaukseen voi siis unohtaa. 

– Makkara "räjähtää" joka tapauksessa siellä grillissä. Ei niillä viilloilla ole mitään väliä. 

Jotkut tekevät makkaraan pitkittäisviillon, koska hyödyntää rakosen eräänlaisena "maustetaskuna". Viillon ansiosta esimerkiksi ketsupin ja sinapin saa ujutettua makkaran sisään.

"Se on makkara, grillatkaa se"

Viillot voi tehdä makkaraan silloin, jos grilliin laittaa samanaikaisesti esimerkiksi kahta eri makkaralaatua. Toiseen makkaralajikkeeseen voi silloin tehdä viillot, jolloin makkarat erottaa toisistaan grillauksen jälkeen. 

Liian tarkat säännöt voivat makkarakokki Rouvalin mukaan vain pilata ruokailunautinnon. 

– Jotkut tärisevät kotona, että miten se viilto nyt pitää tehdä, osaanko varmasti grillata makkaran oikein. Ei tarvitse stressata niin paljoa. Se on makkara, grillatkaa se. 

Makkaran voi halutessaan ottaa huoneenlämpöön ennen grillaamista, mutta tämäkään ei ole pakollista. Makkara ei mene pilalle, vaikka sen grillaisi jääkaappikylmänä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja