Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokki kertoo, miten makkara paistetaan täydellisesti – vältät samalla pahimmat virheet: "Älä koskaan..."

Shutterstock
Julkaistu 29.12.2019 09:02

Riika Tauriainen

riika.tauriainen@mtv.fi

Ruoan asiantuntija ja huippukokki Jeff Baker jakaa Daily Star -lehdelle parhaimmat vinkit makkaran paistamiseen kotikeittiössä. 

Yllä näkyvällä videolla hieman toisenlainen makkarakikka.

Brittiläinen Michelin-tähtikokki Jeff Baker kertoo, miten makkarat paistetaan täydellisesti pannulla. Baker on alansa rautainen ammattilainen, joten hän tietää miten makkaroista loihditaan superherkullisia. 

Nyt Jeff jakaa Daily Star -lehdelle neljä tärkeää vinkkiä makkaroiden paistamiseen.

1. Ota makkarat pois kylmästä hyvissä ajoin

Baker suosittelee ottamaan makkarat pois jääkaapista jopa 20 minuuttia ennen paistamista. Se auttaa makkaroita paistumaan tasaisemmin ja ehkäisee kuoren halkeamista. Kuori nimittäin halkeaa nopeista lämpötilan muutoksista.

2. Anna makkaroiden tiristä pannulla

Paistamiseen kannattaa käyttää paistinpannua, jossa on tarttumaton pinnoite. Makkaroita paistetaan miedolla lämmöllä. 

makkara pannu
Makkarat maistuvat paremmilta, kun niiden antaa tiristä kunnolla pannulla. Kuvituskuva.Shutterstock

3. Asettele makkarat pannulle niin, etteivät ne koske toisiaan

Makkarat tulee sijoitella pannulle irti toisistaan, ja niitä pitää käännellä tasaisesti. Näin jokainen puoli paistuu kunnolla, eikä makkaroihin tule haaleita kohtia.

Baker suosittelee paistamaan yhtä makkaraa noin 10–12 minuuttia. 

Vältä näitä virheitä:

1. Älä ota koskaan kuorta pois ennen paistamista

Se vie makkaroista kaiken mehukkuuden. Lopputuloksena on kuiva ja mauton makkara.

2. Älä koskaan uppopaista

Se kuivattaa makkaran. Lisäksi rasvan määrä on aika huikea uppopaistetuissa makkaroissa.

3. Älä paista makkaroita uunissa

Vaikka tämä vaikuttaa terveelliseltä vaihtoehdolta,  mutta se ei vain maistu yhtä hyvältä. Uunissa paistaminen vähentää makkaralle ominaista lihaisaa makua, jota kaikki himoitsevat.

4. Anna makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilemista

Onnistumisen salaisuus on siinä, että malttaa antaa makkaroiden vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Vaikka tulikuuma, höyryävä makkara houkuttelisi, niin näin niistä saa kaikki aromit irti.

Lue lisää: Tee makkaroille aina näin ennen paistamista – maku paranee entisestään: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"

Lue lisää: Helppo nakkiresepti jakaa mielipiteet: Söisitkö itse?

Lähteet: Daily Star, Mirror

Lisää aiheesta:

Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni Aiotko keittää nakkeja? Otapa askel taaksepäin, ja varmista yksi asiaHuippukokki tyrmää makkaroiden grillaamisen: Nimeää paremman valmistustavan – ei tule kuivaa lopputulostaEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteenJulkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvin
RuokaLihaMakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • ke08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee