Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkarakikka, joka kannattaa osata! Tee raakamakkaroille näin ennen grillaamista – valmistusaika lyhenee huomattavasti

8:02Makkaramestarit testissä
Julkaistu 10.08.2018 20:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Raakamakkaroiden grillaaminen nopeutuu, kun makkarat esikypsentää kuumassa vedessä ennen paistamista.

VIDEO: Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin makkaroista ja niiden kypsennyksestä.

Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja makkaroita, joten ne täytyy aina kypsentää.

Ennen grillauspuuhiin ryhtymistä kannattaa tiedostaa, että raakamakkarat vaativat tavallisia grillimakkaroita pidemmän kypsennysajan, kokonaisuudessaan noin 10–15 minuuttia.

Yksinkertaisella kikalla grillausaikaa saa kuitenkin lyhennettyä huomattavasti.

Makkarat kypsyvät vaivattomasti myös uunissa

Jos ruokailijoita on paljon tai kiire painaa päälle, voi raakamakkarat esikypsentää kattilassa ennen grillaamista. Esikypsennyksen avulla grillausaika lyhenee huomattavasti ja makkarat saadaan lautasille yllättävänkin nopeasti.

– Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä, laske makkarat veteen ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden olla kuumassa vedessä noin 5–10 minuuttia. Viimeistele makkarat grillissä, jolloin makkaran pintaan tulee kaunis väri, rapea pinta ja herkullinen maku, HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho neuvoo.

LUE MYÖS: Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran

Myös uunissa kypsentäminen on helppo ja vaivaton vaihtoehto raakamakkaroiden valmistukseen. 

– Uunissa raakamakkarat kypsyvät myös helposti. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista makkaroita siellä noin 15 minuutin ajan. Makkaroita ei tarvitse tällöin kääntää välillä, Lamminaho kertoo.

Lähde: HK

Lisää aiheesta:

Huippukokki tyrmää makkaroiden grillaamisen: Nimeää paremman valmistustavan – ei tule kuivaa lopputulostaMistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"Tiedätkö, mitä makkarapaketille pitäisi tehdä ennen grillaamista? Unohtuu moniltaMistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä yleisin emämoka: "Virhe tehdään siinä"Näin paistuu täydellinen kesämakkara! Ammattilaisen grillivinkeillä huippuherkullinen lopputulosTiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
MakkaraGrillausRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia