Makkarakikka, joka kannattaa osata! Tee raakamakkaroille näin ennen grillaamista – valmistusaika lyhenee huomattavasti
Raakamakkaroiden grillaaminen nopeutuu, kun makkarat esikypsentää kuumassa vedessä ennen paistamista.
VIDEO: Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin makkaroista ja niiden kypsennyksestä.
Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja makkaroita, joten ne täytyy aina kypsentää.
Ennen grillauspuuhiin ryhtymistä kannattaa tiedostaa, että raakamakkarat vaativat tavallisia grillimakkaroita pidemmän kypsennysajan, kokonaisuudessaan noin 10–15 minuuttia.
Yksinkertaisella kikalla grillausaikaa saa kuitenkin lyhennettyä huomattavasti.
Makkarat kypsyvät vaivattomasti myös uunissa
Jos ruokailijoita on paljon tai kiire painaa päälle, voi raakamakkarat esikypsentää kattilassa ennen grillaamista. Esikypsennyksen avulla grillausaika lyhenee huomattavasti ja makkarat saadaan lautasille yllättävänkin nopeasti.
– Kiehauta vesi, nosta kattila liedeltä, laske makkarat veteen ja laita kansi päälle. Anna makkaroiden olla kuumassa vedessä noin 5–10 minuuttia. Viimeistele makkarat grillissä, jolloin makkaran pintaan tulee kaunis väri, rapea pinta ja herkullinen maku, HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho neuvoo.
Myös uunissa kypsentäminen on helppo ja vaivaton vaihtoehto raakamakkaroiden valmistukseen.
– Uunissa raakamakkarat kypsyvät myös helposti. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista makkaroita siellä noin 15 minuutin ajan. Makkaroita ei tarvitse tällöin kääntää välillä, Lamminaho kertoo.
Lähde: HK
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti