Raakamakkaran paistossa täytyy olla hiukan tarkempi kuin tavallisen grillimakkaran. Pääasiassa pidempi paistoaika riittää.
Miten makkara kuuluisi oikeaoppisesti paistaa? Katso yllä oleva video!
Makkara on kesän grillattavien selkeä ykkönen. HKScanin teettämän kansallisen grillaustutkimuksen mukaan suomalaisista selkeä enemmistö, jopa 77 prosenttia arvostaa grillimakkarassa eniten korkeaa lihapitoisuutta.
Muun muassa juuri korkean lihapitoisuuden vuoksi yhä useampi valitsee nyt grillimakkarakseen raakamakkaran, kertoo HKScan. Yhtiössä ollaan huomattu laadukkaiden raakamakkaroiden kysynnän kasvaneen, ja he odottavat tulevan kesän olevan raakamakkaroiden läpimurtokesä.
Raakamakkaroiden paistaminen aiheuttaa kuitenkin monille vielä päänvaivaa, tosin turhaan. Muutama asia pitäisi muistaa.
Näin valmistat raakamakkaran oikein
Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja makkaroita, joten ne täytyy aina kypsentää. Rakamakkaroiden käsittelyssä myös hygieniasta on tärkeä huolehtia samoin, kun muutenkin raakaa lihaa käsitellessä.
– Grillissä raakamakkarat vaativat pidemmän kypsennyksen kuin tavalliset grillimakkarat. Laita makkarat kuumaan grilliin ja paista 5–7 minuuttia molemmilta puolilta. Vahdi makkaroita, jotta eivät pääse palamaan. Kypsennysaika on siis kokonaisuudessaan noin 10–15 minuuttia, neuvoo HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho.
