Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Julkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus!

Shutterstock
Julkaistu 07.10.2018 20:58

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Spagetti bolognese kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon. Julkkiskokki paljastaa nyt yllättävän vinkin, jonka avulla maittavasta ateriasta saadaan entistäkin herkullisempi. Täydellisen kastikkeen salaisuus saattaa piillä tavassa, jota monet meistä yrittävät vältellä.

VIDEO: Poimi videolta itse tehdyn peston resepti. 

Australialainen julkkiskokki Curtis Stone jakoi yllättävän kastike-vinkin Youtube-kanavallaan. Miehen mukaan herkullisen aterian salaisuus saattaa piillä paistinpannussasi, tarkemmin sanottuna sen pohjalla.

Älä käytä pannua, jossa on tarttumaton pinta

Stonesin mukaan moni kotikokki pelkää turhaan pannun pohjalle paistamisen aikana muodostuvaa karamellisoitunutta kerrosta. Tästä kerroksesta ei kokin mukaan kannata stressata, sillä se on maun kannalta vain ja ainoaan hyvä asia.

– Se näyttää melkein kuin palaneelta, ja monet ihmiset saattavatkin ajatella, että he ovat tehneet jotain väärin ja polttaneet kastikkeensa, mutta tässä ei ole kyse siitä, Stone kertoo.

LUE MYÖS: Kari Aihisen elintärkeä paistovinkki: Jos haluat jauhelihasta hyvää, älä missään nimessä tee näin

– Saadaksesi aikaan tämän kerroksen sinun tulee käyttää joko valurautaista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettua pannua. Älä käytä pannua, jossa on tarttumaton pinta, sillä se estää makuja tarttumasta pannun pohjaan, Stone kertoo.


Punaviini irrottaa maut pannun pohjasta

Bolognese-kastikkeen teko lähtee liikkeelle sipuleiden kuullottamisesta öljyssä, jonka jälkeen pannulle lisätään kasvikset. Täydellisen kastikkeen salaisuus piilee kokin mukaan siinä, että kasvikset ja jauheliha paistetaan erikseen, mutta samalla pannulla.

Kun kasvikset ovat kuullottuneet, ne siirretään sivuun ja pannuun lisätään öljyä, jossa jauheliha ruskistetaan. Pannua ei siis pyyhitä tai pestä paistamisten välissä.

Kokki muistuttaa, että jauhelihaa paistettaessa pannun tulee olla todella kuuma.

bolognese, kastikeKokin valmistustavalla Bolognese-kastikkeeseen saadaan lisää makua.Shutterstock

– Kylmä liha saa pannun viilenemään, joten sinun tulee kuumentaa se kuumemmaksi kuin ehkä ajattelit, Stone kertoo.

Pannulle jauhelihan paistamisen jälkeen lisättävä puna-tai valkoviini tai jopa balsamiviinietikka ovat ainesosia, joita ei kannata jättää lisäämättä. Nämä nimittäin auttavat makuaineita irtoamaan pannun pohjasta ja sekoittumaan ruoan joukkoon.

– Väri- ja makuaineet pääset takaisin pannuun, ja tämä on tapa, jolla kaunis Bolognese-kastike syntyy.

Lähde: TheSun

Lisää aiheesta:

Lihamurekkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa – taatusti mehevä lopputulosAsiantuntija lyttää arkiset virheet bolognesekastikkeen teossa – näin kokkaat aitoon italialaiseen tapaanLisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinEthän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasi
RuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?