1:20

Julkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus!

Spagetti bolognese kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon. Julkkiskokki paljastaa nyt yllättävän vinkin, jonka avulla maittavasta ateriasta saadaan entistäkin herkullisempi. Täydellisen kastikkeen salaisuus saattaa piillä tavassa, jota monet meistä yrittävät vältellä.

VIDEO: Poimi videolta itse tehdyn peston resepti. 

Australialainen julkkiskokki Curtis Stone jakoi yllättävän kastike-vinkin Youtube-kanavallaan. Miehen mukaan herkullisen aterian salaisuus saattaa piillä paistinpannussasi, tarkemmin sanottuna sen pohjalla.

Älä käytä pannua, jossa on tarttumaton pinta

Stonesin mukaan moni kotikokki pelkää turhaan pannun pohjalle paistamisen aikana muodostuvaa karamellisoitunutta kerrosta. Tästä kerroksesta ei kokin mukaan kannata stressata, sillä se on maun kannalta vain ja ainoaan hyvä asia.

– Se näyttää melkein kuin palaneelta, ja monet ihmiset saattavatkin ajatella, että he ovat tehneet jotain väärin ja polttaneet kastikkeensa, mutta tässä ei ole kyse siitä, Stone kertoo.

– Saadaksesi aikaan tämän kerroksen sinun tulee käyttää joko valurautaista tai ruostumattomasta teräksestä valmistettua pannua. Älä käytä pannua, jossa on tarttumaton pinta, sillä se estää makuja tarttumasta pannun pohjaan, Stone kertoo.

Punaviini irrottaa maut pannun pohjasta

Bolognese-kastikkeen teko lähtee liikkeelle sipuleiden kuullottamisesta öljyssä, jonka jälkeen pannulle lisätään kasvikset. Täydellisen kastikkeen salaisuus piilee kokin mukaan siinä, että kasvikset ja jauheliha paistetaan erikseen, mutta samalla pannulla.

Kun kasvikset ovat kuullottuneet, ne siirretään sivuun ja pannuun lisätään öljyä, jossa jauheliha ruskistetaan. Pannua ei siis pyyhitä tai pestä paistamisten välissä.

Kokki muistuttaa, että jauhelihaa paistettaessa pannun tulee olla todella kuuma.

– Kylmä liha saa pannun viilenemään, joten sinun tulee kuumentaa se kuumemmaksi kuin ehkä ajattelit, Stone kertoo.

Pannulle jauhelihan paistamisen jälkeen lisättävä puna-tai valkoviini tai jopa balsamiviinietikka ovat ainesosia, joita ei kannata jättää lisäämättä. Nämä nimittäin auttavat makuaineita irtoamaan pannun pohjasta ja sekoittumaan ruoan joukkoon.

– Väri- ja makuaineet pääset takaisin pannuun, ja tämä on tapa, jolla kaunis Bolognese-kastike syntyy.

Lähde: TheSun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja