Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasi

Pastan valmistuksessa kannattaa olla todella tarkkana.
Pastan valmistuksessa kannattaa olla todella tarkkana. Shutterstock
Julkaistu 26.04.2018 13:35

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Michelin-tähden kokki paljastaa kahdeksan tyypillisintä virhettä, joihin kotikokit sortuvat pasta-annoksia tehdessään. Kuinka monen kohdalla tunnet piston sydämessäsi? 

Videolla huippukokki Pekka Terävä paljastaa vinkkinsä pastan valmistukseen. 

Vaikka pastan keittämisen voisi luulla olevan melko yksinkertaista puuhaa, ammattilaiset ovat asiasta hieman toista mieltä. Kaksi Michelin-tähden ravintolaa omistava yhdysvaltalaiskokki Missy Robbins paljasti The Time -sivustolle kohdat, jotka monella kotikokilla menevät mönkään. 

Seuraavat kohdat korjaamalla nostat pastaelämyksesi aivan uudelle tasolle! 

Virhe 1: Käytät liian pientä kattilaa

Kattila, joka saattaa tuntua sinusta liian isolta, on taatusti juuri sopivan kokoinen. Oikean kattilavalinnan lisäksi Robbins suosittelee lisäämään kattilaan vettä enemmän kuin olet tähän asti tehnyt. Nämä kaksi seikkaa mahdollistavat sen, että pasta pääsee liikkumaan kattilassa ja näin ollen kypsymään tasaisesti.  

Ja vaikka spagetti ei tunnu mahtuvan kokonaisena kattilaan ja kiusaus katkaista se kahtia olisi suuri, sitä ei kuitenkaan pidä mennä tekemään. Lue tästä miksi. 

Virhe 2: Lisäät öljyä keitinveteen

Öljyn lisääminen keitinveteen on yksi tyypillisimmistä virheistä.MTV3

Öljyä ei saisi lisätä keitinveteen siitä yksinkertaisesta syystä, että se estää kastiketta tarttumasta valmiiseen pastaasi.

Virhe 3: Kaadat keitinveden viemäriin

Jos kaadat pastan keitinveden viemäriin, heität hukkaan aterian tärkeän raaka-aineen. Ota siis keitinvesi talteen, sillä se voi olla salainen ainesosasi herkullisen pastakastikkeen valmistukseen.

Virhe 4: Sorrut kalliisiin paketteihin

Kallis hinta ja huomiota herättävä paketti eivät takaa sitä, että pasta olisi ominaisuuksiltaan sen parempaa kuin edullisemmatkaan vaihtoehdot. Käytä siis rauhassa juuri sitä pastaa, joka sinusta tuntuu hyvältä.

Virhe 5: Lisäät kastikkeen pastan päälle

spagetti, bolognese

Vaikka monissa ruokakuvissa kastike on lisätty pastakeon päälle, tämä on asiantuntijan mukaan täysin väärä tapa. Jos tarjoilet pastaa, sinun tulisi aina viimeistellä annos sekoittamalla pasta ja kastike keskenään pannulla ennen tarjoilua. Tässä vaiheessa joukkoon lisätään hieman keitinvettä, mikä antaa ruoalle koostumusta ja makua, mutta myös kypsentää hieman raa’aksi jätetyn pastan loppuun.

Virhe 6: Käytät liikaa kastiketta

Olipa kastikkeesi kuinka herkullista tahansa, sen kanssa kannattaa käyttää malttia.

– Et halua, että huolellisesti keittämäsi pasta ui kastikealtaassa, Robbins toteaa.

Poimi tästä klassisen pastakastikkeen resepti, joka jokaisen tulisi osata tehdä. 

Virhe 7: Tarjoilet pastan lautaselta

pasta 2

Lautasen sijaan ainakin pitkät pastat, kuten spagetti ja fetticcine, tulisi tarjoilla aina kulhosta, jossa ne pysyvät paremmin lämpimänä ja helposti haarukoitavina. Sen sijaan helposti rikkoutuvat raviolit kannattaa tarjoilla lautaselta.

Virhe 8: Heität ylijäämän biojätteeseen

Melkein kaikista ylijäämäpastoista on mahdollista luoda uusia annoksia seuraavina päivinä. Pastan voi upottaa esimerkiksi uuniruokiin tai munakkaaseen.

Lähde: The Time

Lisää aiheesta:

Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Rakastatko pastaa? Älä sorru yleiseen mokaan valmistusvaiheessa – "Ilmainen ja tehokas ainesosa"Pitääkö pastaveteen oikeasti lisätä oliiviöljyä? Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit ja pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Valmistatko sinäkin lasagnen tästä jauhelihasta? Tyypillinen moka voi tärvellä lempiruokasi Täystyrmäys lusikalle ja juustolle! Näihin virheisiin sinäkin olet sortunut pastaa syödessäsi
PastaRuoanlaittoMakuja
Paras lopputulos syntyy sekoittamalla kastike pastan joukkoon.Shutterstock

Pasta pysyy kulhossa paremmin lämpimänä.
Colourbox

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • Eilen11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"