Michelin-tähden kokki paljastaa kahdeksan tyypillisintä virhettä, joihin kotikokit sortuvat pasta-annoksia tehdessään. Kuinka monen kohdalla tunnet piston sydämessäsi?
Videolla huippukokki Pekka Terävä paljastaa vinkkinsä pastan valmistukseen.
Vaikka pastan keittämisen voisi luulla olevan melko yksinkertaista puuhaa, ammattilaiset ovat asiasta hieman toista mieltä. Kaksi Michelin-tähden ravintolaa omistava yhdysvaltalaiskokki Missy Robbins paljasti The Time -sivustolle kohdat, jotka monella kotikokilla menevät mönkään.
Seuraavat kohdat korjaamalla nostat pastaelämyksesi aivan uudelle tasolle!
Virhe 1: Käytät liian pientä kattilaa
Kattila, joka saattaa tuntua sinusta liian isolta, on taatusti juuri sopivan kokoinen. Oikean kattilavalinnan lisäksi Robbins suosittelee lisäämään kattilaan vettä enemmän kuin olet tähän asti tehnyt. Nämä kaksi seikkaa mahdollistavat sen, että pasta pääsee liikkumaan kattilassa ja näin ollen kypsymään tasaisesti.
Ja vaikka spagetti ei tunnu mahtuvan kokonaisena kattilaan ja kiusaus katkaista se kahtia olisi suuri, sitä ei kuitenkaan pidä mennä tekemään. Lue tästä miksi.



