Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasi

0:42 Pastan koostumuksesta täydellistä helpolla niksillä

Michelin-tähden kokki paljastaa kahdeksan tyypillisintä virhettä, joihin kotikokit sortuvat pasta-annoksia tehdessään. Kuinka monen kohdalla tunnet piston sydämessäsi? 

Videolla huippukokki Pekka Terävä paljastaa vinkkinsä pastan valmistukseen. 

Vaikka pastan keittämisen voisi luulla olevan melko yksinkertaista puuhaa, ammattilaiset ovat asiasta hieman toista mieltä. Kaksi Michelin-tähden ravintolaa omistava yhdysvaltalaiskokki Missy Robbins paljasti The Time -sivustolle kohdat, jotka monella kotikokilla menevät mönkään. 

Seuraavat kohdat korjaamalla nostat pastaelämyksesi aivan uudelle tasolle! 

Virhe 1: Käytät liian pientä kattilaa

Kattila, joka saattaa tuntua sinusta liian isolta, on taatusti juuri sopivan kokoinen. Oikean kattilavalinnan lisäksi Robbins suosittelee lisäämään kattilaan vettä enemmän kuin olet tähän asti tehnyt. Nämä kaksi seikkaa mahdollistavat sen, että pasta pääsee liikkumaan kattilassa ja näin ollen kypsymään tasaisesti.  

Ja vaikka spagetti ei tunnu mahtuvan kokonaisena kattilaan ja kiusaus katkaista se kahtia olisi suuri, sitä ei kuitenkaan pidä mennä tekemään. Lue tästä miksi

Virhe 2: Lisäät öljyä keitinveteen

Öljyä ei saisi lisätä keitinveteen siitä yksinkertaisesta syystä, että se estää kastiketta tarttumasta valmiiseen pastaasi.

Virhe 3: Kaadat keitinveden viemäriin

Jos kaadat pastan keitinveden viemäriin, heität hukkaan aterian tärkeän raaka-aineen. Ota siis keitinvesi talteen, sillä se voi olla salainen ainesosasi herkullisen pastakastikkeen valmistukseen.

Virhe 4: Sorrut kalliisiin paketteihin

Kallis hinta ja huomiota herättävä paketti eivät takaa sitä, että pasta olisi ominaisuuksiltaan sen parempaa kuin edullisemmatkaan vaihtoehdot. Käytä siis rauhassa juuri sitä pastaa, joka sinusta tuntuu hyvältä.

Virhe 5: Lisäät kastikkeen pastan päälle

Vaikka monissa ruokakuvissa kastike on lisätty pastakeon päälle, tämä on asiantuntijan mukaan täysin väärä tapa. Jos tarjoilet pastaa, sinun tulisi aina viimeistellä annos sekoittamalla pasta ja kastike keskenään pannulla ennen tarjoilua. Tässä vaiheessa joukkoon lisätään hieman keitinvettä, mikä antaa ruoalle koostumusta ja makua, mutta myös kypsentää hieman raa’aksi jätetyn pastan loppuun.

Virhe 6: Käytät liikaa kastiketta

Olipa kastikkeesi kuinka herkullista tahansa, sen kanssa kannattaa käyttää malttia.

– Et halua, että huolellisesti keittämäsi pasta ui kastikealtaassa, Robbins toteaa.

Poimi tästä klassisen pastakastikkeen resepti, joka jokaisen tulisi osata tehdä. 

Virhe 7: Tarjoilet pastan lautaselta

Lautasen sijaan ainakin pitkät pastat, kuten spagetti ja fetticcine, tulisi tarjoilla aina kulhosta, jossa ne pysyvät paremmin lämpimänä ja helposti haarukoitavina. Sen sijaan helposti rikkoutuvat raviolit kannattaa tarjoilla lautaselta.

Virhe 8: Heität ylijäämän biojätteeseen

Melkein kaikista ylijäämäpastoista on mahdollista luoda uusia annoksia seuraavina päivinä. Pastan voi upottaa esimerkiksi uuniruokiin tai munakkaaseen.

Lähde: The Time

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja