Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"

Shutterstock
Julkaistu 15.04.2019 14:08

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Pastaruokia valmistettaessa ruoka-alan ammattilainen suosittelee kiinnittämään huomiota kastikkeen määrään – ja laatuun.

Moni meistä ajattelee pastan kuuluvan maailman helpoiten valmistuvien ruokalajien joukkoon, mutta ruoka-alan ammattilainen on asiasta toista mieltä.

Pastavalmistaja Giovanni Ranan listasi Mail Online -sivustolle joukon tyypillisimpiä virheitä, joihin ihmiset pastaruokia valmistaessaan oikein sortuvat.

"Pasta on aterian kuningatar"

Ammattilaisen mukaan yksi tyypillisimmistä virheistä on upottaa pasta kastikkeeseen. Hyvä pasta vaatii Ranan mukaan mausteeksi ainoastaan lorauksen hyvää oliiviöljyä ja hieman parmesaania – etenkin silloin, kun kyse on tortelliineista.

Jos haluat kastiketta, asiantuntija kannusta lisäämään sitä maltillisesti vain pienen kauhallisen verran.

pastakastike
Hyvää pastaa ei kuulu upottaa kastikkeeseen.Shutterstock

– Italiassa me emme yritä peittää sitä kastikkeella. Pasta on aterian kuningatar ja kastike työväline, Ranan toteaa.

Ja kun puhutaan kastikkeesta, monen suomalaisenkin suosikkimaustetta ei kannata asiantuntijan kuulleen edes mainita. 

– Tomaattiketsuppi on ehdoton ei, Ranan toteaa ja suosittelee ihmisiä panostamaan sen sijaan laadukkaaseen oliiviöljyyn. 

Tuoreet yrtit kruunaavat aterian

Kun puhutaan pastan maustamisesta, tähän tarvitaan Ranan mukaan kahta erilaista suolaa; ruokasuolaa keitinveteen ja suolahiutaleita itse annoksen maustamiseen.

LUE MYÖS: Älä heitä nuupahtaneita yrttejä roskiin! Kokin vinkillä loihdit niistä todella monikäyttöisen kastikkeen

Annoksen pinnalle lisätyt tuoreet yrtit, kuten basilika, timjami ja ruohosipuli viimeistelevät makuelämyksen.

– Uskon, että tuoreiden yrttien käyttö ruoanlaitossa tekee annoksestasi kuninkaan, Ranan toteaa.

Lähde. Mail Online

Lisää aiheesta:

Lähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!Asiantuntija lyttää arkiset virheet bolognesekastikkeen teossa – näin kokkaat aitoon italialaiseen tapaanJulkkiskokki paljastaa nerokkaan valmistuskikkansa: Kotikokkien ”tyypillisin virhe” voikin olla herkullisen bolognese-kastikkeen salaisuus! Odottamaton ainesosa nostaa pastaruokasi aivan uudelle tasolle – kokeile ja ylläty! Ethän lisää öljyä keitinveteen? Kahdeksan virhettä, jotka saattavat pilata pasta-ateriasiKolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöön
PastaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"