Lisäätkö sinäkin ketsuppia pastan päälle? Asiantuntijalta täystyrmäys suosikkimausteelle: "Ehdoton ei"

pasta ketsuppi lihapulla
Shutterstock

Pastaruokia valmistettaessa ruoka-alan ammattilainen suosittelee kiinnittämään huomiota kastikkeen määrään – ja laatuun.

Moni meistä ajattelee pastan kuuluvan maailman helpoiten valmistuvien ruokalajien joukkoon, mutta ruoka-alan ammattilainen on asiasta toista mieltä.

Pastavalmistaja Giovanni Ranan listasi Mail Online -sivustolle joukon tyypillisimpiä virheitä, joihin ihmiset pastaruokia valmistaessaan oikein sortuvat.

"Pasta on aterian kuningatar"

Ammattilaisen mukaan yksi tyypillisimmistä virheistä on upottaa pasta kastikkeeseen. Hyvä pasta vaatii Ranan mukaan mausteeksi ainoastaan lorauksen hyvää oliiviöljyä ja hieman parmesaania – etenkin silloin, kun kyse on tortelliineista.

Jos haluat kastiketta, asiantuntija kannusta lisäämään sitä maltillisesti vain pienen kauhallisen verran.

– Italiassa me emme yritä peittää sitä kastikkeella. Pasta on aterian kuningatar ja kastike työväline, Ranan toteaa.

Ja kun puhutaan kastikkeesta, monen suomalaisenkin suosikkimaustetta ei kannata asiantuntijan kuulleen edes mainita. 

– Tomaattiketsuppi on ehdoton ei, Ranan toteaa ja suosittelee ihmisiä panostamaan sen sijaan laadukkaaseen oliiviöljyyn. 

Tuoreet yrtit kruunaavat aterian

Kun puhutaan pastan maustamisesta, tähän tarvitaan Ranan mukaan kahta erilaista suolaa; ruokasuolaa keitinveteen ja suolahiutaleita itse annoksen maustamiseen.

Annoksen pinnalle lisätyt tuoreet yrtit, kuten basilika, timjami ja ruohosipuli viimeistelevät makuelämyksen.

– Uskon, että tuoreiden yrttien käyttö ruoanlaitossa tekee annoksestasi kuninkaan, Ranan toteaa.

Lähde. Mail Online

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.