Televisiosta tutulla kokki, juontaja ja ravintoloitsija Sikke Sumarilla on takataskussaan valmistusvinkki kaupan makaroni- ja maksalaatikolle.
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu, suomalaisten suhtautuminen valmisruokaan on viimeisen vuosikymmenen aikana muuttunut oleellisesti. Valmisruoan ostamista ei enää hävetä ja sen syöminen on arkipäiväistynyt.
Asennemuutos on tapahtunut myös monella ruoka-alan ammattilaisella, kuten kokkina, juontajana ja ravintoitsijana tunnetulla Sikke Sumarilla.
– Kyllä minäkin muistan aikoinaan antaneeni useita haastatteluja, joissa korostin, että meillä ei einesruokia syödä. Eikä silloin syötykään.
Nyt Sumari on ollut itse jopa kehittämässä valmisruokia oman tuotesarjansa merkeissä.
Lue myös: Jauheliha ei olekaan enää ykkönen! Ruokakauppojen valmisruokahyllyillä tapahtui historiallinen käänne
Sumari vinkkaa: Älä lämmitä kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa mikrossa
Näin ollen kokki jakaa mieluusti vinkkejä myös valmisruoan tuunaamiseen: Sumari kertoo tietävänsä, miten suomalaisille tutuista eineslaatikoista saa mielettömän maukkaita.