Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kozeen Shiwanin kuningasperuna

Julkaistu 03.05.2023 13:17

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 1 000 g Vehnäjauho
  • 500 g Hienoa merisuolaa
  • 600 g Vesi
  • 1 tl Kumina jauhettu
  • 1 tl Kardemumma jauhettu
  • 1 tl Fenkoli jauhettu
  • 1 Pullo elintarvikevärejä (Dr Oetker) Punainen, Keltainen, Sininen,Vihreä
  • Syötävää kakkuglitteriä kultainen/ hopea/ kupari

Amba-kastike

  • 1 kpl Tuore mango
  • 1 kpl Valkosipulin kynsi
  • 1 tl Kurkuma jauhettu
  • ¼ tl Kardemumma
  • ¼ tl Kumina jauhettu
  • ½ tl Curry jauhettu
  • 2 kpl Sitruuna (kuori + mehu)
  • 1 kpl Appelsiini (kuori)
  • 100 g Voi
  • 3 dl Maito
  • Suolaa

Mätimajoneesi

  • 2 rkl Siianmäti
  • 2 dl Rypsiöljy
  • 1 dl Kurkuma öljy
  • 1 tl Suola
  • 1/2 dl Vesi

Kurkumaöljy

  • 100 g Tuoretta kurkumajuurta
  • 3 dl Rapsiöljyä

Ruohosipuliöljy

  • 1 pnt Ruohosipulia
  • 3 dl Rapsiöljy

Perunan koriste

  • Erilaisia kukkia ja kasveja

Lisäksi

  • 1prk (100g ) lohen mätiä

Valmistusohje

Pese perunat huolellisesti ja kuivaa perunat liinalla ja laita uuni 200 asteeseen lämpenemään.

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa keittiöön saapuu vieras, joka yhdistää tieteen, taiteen ja gastronomian: MasterChefistäkin tuttu huippuosaaja Kozeen Shiwan. Kilpailijoiden on toisinnettava näyttävä Kuningasperuna-annos Kozeenin ohjeiden mukaan.

Sekoita yleiskoneessa taikinakoukulla vehnäjauho, suola, mausteet ja vesi tiukaksi taikinaksi. Laita perunan ympärille noin 3cm paksu kerros taikinaa. Laita peruna taikinan keskelle niin, että taikina peittää perunan täysin. Muotoile taikina pallero sileäksi kananmuna muotoon, varmista ettei sisälle jää ilmakuplia. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle ja paista taikinaa uunissa 45-55 min (riippuen taikinan ja perunan koosta).

Kun perunat ovat kypsiä niin kuoret maalataan oman mielen mukaan elintarvikeväreillä.

Leikkaa suolataikinan kuorta vaaka asennossa ulkoreunoja pitkin sahalaiteisella veitsellä. Tarkoitus ei ole leikata läpi vaan pitää peruna kokonaisena ja leikata suolataikina perunan ympäriltä.

Amba-kastike:

Herättele mausteita kuumassa öljyssä kattilassa ja lisää valkosipuli.

Kuullota pehmeäksi valkosipuli ja lisää mango palat.

Keitä mangot kypsäksi ja lisää appelsiinin kuori sekä sitruunankuori, ja aja sileäksi pyreeksi tehosekoittimessa.

Lisää pyre kattilaan ja ohenna pyreetä maidolla. Lisää voi ja aja löysäksi kastikkeeksi sauvasekoittimen avulla.

Mausta lopussa suolalla ja sitruunamehulla.

Pidä lämpinänä kattilassa matalla lämmöllä kannen alla.

Mätimajoneesi

Laita siianmäti korkeareunaiseen astiaan, lisää puoli desiä vettä mädin sekaan.

Sekoita sauvasekoittimella mäti ja vesi sileäksi tahnaksi ja lisää ohuena nauhana rypsiöljyä.

Säätele majoneesin paksuutta vedellä sauvasekoittimen avulla ja mausta suolalla.

Kurkumaöljy

Leikkaa kurkumajuuret pieneksi.

Lämmitä öljy kattilassa noin 100c ja lisää tehosekoittimeen kurkuman kanssa.

Aja 5 min täydellä teholla ja siivilöi talouspaperin läpi, jotta saat kirkasta ölyä.

Ruohosipuliöljy

Leikkaa ruohosipuli pieneksi ja lisää tehosekoittimeen öljyn kanssa.

Aja 5min täydellä teholla ja siivilöi talouspaperin läpi, jotta saat kirkasta vihreää öljyä.

Perunan koriste

Erilaisia kukkia ja kasveja

Tee kulhoon kruunumainen koriste perunan kuorelle, jonka päälle kypsennetty ja maalattu suolataikina pallo asetellaan lopuksi.

Esillelaitto, viimeistely ja tarjoilu

Laita perunakuori kukkaiselle pedille.

Lisää lautaselle mätikreemiä pursotinpussista ja lisää päälle reilusti mätiä.

Laita kastike pieneen kattilaan ja lisää ruohosipuli öljy.

Nosta peruna kuoresta mädin päälle ja lusikoi kastiketta perunan päälle.

 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Grouching tiger, hidden dragon – Johannan reseptiMasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan reseptiKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakkaKoko Suomi leipoo: Pizza BenedictKoko Suomi leipoo: Marin karjalaiset suupalatCausa Limeña – Peruna-kanaterriini
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti