Huippukokki Hans Välimäki lopettaa yhteistyön ravintolaketju Restamaxin kanssa: "Olin harkinnut lähtöä jo jonkin aikaa"
Yhteistyö huippukokki Hans Välimäen ja ravintola-alan yritys Restamaxin välillä on nyt tullut tiensä päähän.
Hans Välimäki on ilmoittanut lopettavansa vuonna 2014 alkaneen yhteistyön Restamax Oyj:n kanssa vuoden 2018 loppuun.
Välimäen ja Restamaxin välisessä yhteistyössä Restamax on vastannut nimettyjen ravintoloiden liiketoiminnasta ja niiden kehityksestä. Välimäen vastuulla on ollut näiden ravintolakonseptien tuotteistus ja reseptiikka.
Oman ravintolan pyörittäminen keskiöön
Restamax Oyj on suomalainen ravintola-alan pörssiyhtiö. Yhtiön omistukseen kuuluu yli 200 ruokaravintolaa, yökerhoa sekä seurustelu- ja viihderavintolaa eri puolilla Suomea.
Hans Välimäen aikeissa on jatkossa keskittyä sataprosenttisesti omaan, yhdessä Arto Rastaan kanssa marraskuussa 2018 avattavaan Penélope-ravintolaan.
– Lähtööni ei liity sen enempää dramatiikkaa. Olin harkinnut lähtöä jo jonkin aikaa. Kun oma ravintolani aukeaa marraskuussa, tuntuisi hieman kummalliselta jatkaa, vaikka ajatukset ja huomio ovat koko ajan muualla. Siksi siis näin, Välimäki paljastaa lähtönsä taustoja.
Penélope on Välimäen ensimmäinen oma ravintola sitten Chez Dominiquen myynnin 2013. Oleellisessa osassa ravintolakokemusta tulee olemaan kodin omainen tunnelma. Lisäksi tiloista löytyy juhlatila nimeltään Xavier.
Välimäki vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keväällä kertomassa uutuuskirjastaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan