Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustalla

1:03Uusi ravintola auki! Hans Välimäki kertoo, millaista on avata ravintola keskellä koronakriisiä
Julkaistu 14.01.2021 15:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Hans Välimäki tiedottaa sosiaalisessa mediassa myyneensä oman osuutensa kahdesta helsinkiläisravintolasta. Nyt Välimäki perustelee MTV:lle päätöstään.

Videolla Hans Välimäki kertoo Bardot-ravintolastaan lokakuussa 2020.

Yksi Suomen menestyneimmistä kokeista, Hans Välimäki kertoi torstaina Instagram-sivuillaan lopettaneensa työt helsinkiläisissä Bardem- ja Penélope -ravintoloissa. 

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

– Tieni ravintola Penélopessa ja Bardemissa on tullut päätökseen. Olen myynyt omistusosuuteni kyseisistä ravintoloista muille osakkaille, enkä jatka mainittujen PX-ravintoloiden palveluksessa tästä hetkestä eteenpäin millään tavoin, Välimäki aloitti Instagram-kirjoituksensa.

"Kyse fyysisestä riittämättömyydestä"

Välimäki kertoo päivityksessään laittavansa kaiken intonsa ja energiansa jatkossa lokakuussa Helsingin keskustassa avautuneeseen Bardot-ravintolaan. Keittiömestari vahvistaa MTV:lle, että lähtöpäätöksen takana on juurikin ajankäytön fokusointi yhteen paikkaan. 

– Ei tässä oikeastaan ole kyse muusta kuin fyysisestä riittämättömyydestä. Bardot on ilmaissut syövereihinsä, enkä ole joutanut lähteä muualle. Todettiin sitten yksissä tuumin, että parempi keskittyä tähän, Välimäki kertoo.

Keittiömestari hyppäsi käytännössä Pénelopen ja Bardemin remmistä enemmän tai vähemmän pois jo syyskuussa, jolloin alkoivat Bardot-ravintolan valmistelut lokakuisia avajaisia varten. Syksy oli Välimäen mukaan erittäin kiireinen ja uudessa ravintolassa sai painaa pitkää päivää melkeinpä seitsemän päivää viikossa.

– Onhan tässä saanut painaa, kun tilanne on mikä on. On myös vaikea löytää näinä aikoina hyvää henkilökuntaa, kun ei oikein tiedä mikä kulman takana odottaa, Välimäki sanoo viitaten koronan aiheuttamiin haasteisiin.

Bardot-ravintolassa on tilanteesta huolimatta riittänyt Välimäen mukaan asiakkaita ja asiakkaiden suosikkiannoksiakin on jo bistroklassikoiden listalla muodostunut.

– Sanoisin, että merianturaa meunière -annos on mennyt suorastaan ihan katosta läpi. Kiva on ollut palata meikäläiselle tuttuun keskieurooppalaiseen "rajuun keittämiseen", Välimäki kuvailee paluutaan keittiöuransa juurille, eli ranskalaisten bistroannosten ääreen. 

Välimäki suunnittelee parhaillaan uutta ruokalistaa Bardot-ravintolaan ja luvassa on kokin mukaan jatkossakin runsaasti mereneläviä ja muita ranskalaisen keittiön klassikoita.

LUE MYÖS: Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Hans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Korona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Henri Alén ei ollut uskoa silmiään, kun kurkkasi ravintolansa baaritiskin sisälle: "Kyllä siellä oli jotain puuhaa vähän puuhasteltu jossain vaiheessa"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningista
RuokaHans VälimäkiRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • 11:14
    Juusto

    Nyt iski fetakriisi

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • Eilen16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • Eilen14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi