Hans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustalla

1:03 Uusi ravintola auki! Hans Välimäki kertoo, millaista on avata ravintola keskellä koronakriisiä

Keittiömestari Hans Välimäki tiedottaa sosiaalisessa mediassa myyneensä oman osuutensa kahdesta helsinkiläisravintolasta. Nyt Välimäki perustelee MTV:lle päätöstään.

Videolla Hans Välimäki kertoo Bardot-ravintolastaan lokakuussa 2020.

Yksi Suomen menestyneimmistä kokeista, Hans Välimäki kertoi torstaina Instagram-sivuillaan lopettaneensa työt helsinkiläisissä Bardem- ja Penélope -ravintoloissa. 

Jos päivitys ei näy, katso se täältä.

– Tieni ravintola Penélopessa ja Bardemissa on tullut päätökseen. Olen myynyt omistusosuuteni kyseisistä ravintoloista muille osakkaille, enkä jatka mainittujen PX-ravintoloiden palveluksessa tästä hetkestä eteenpäin millään tavoin, Välimäki aloitti Instagram-kirjoituksensa.

"Kyse fyysisestä riittämättömyydestä"

Välimäki kertoo päivityksessään laittavansa kaiken intonsa ja energiansa jatkossa lokakuussa Helsingin keskustassa avautuneeseen Bardot-ravintolaan. Keittiömestari vahvistaa MTV:lle, että lähtöpäätöksen takana on juurikin ajankäytön fokusointi yhteen paikkaan. 

– Ei tässä oikeastaan ole kyse muusta kuin fyysisestä riittämättömyydestä. Bardot on ilmaissut syövereihinsä, enkä ole joutanut lähteä muualle. Todettiin sitten yksissä tuumin, että parempi keskittyä tähän, Välimäki kertoo.

Keittiömestari hyppäsi käytännössä Pénelopen ja Bardemin remmistä enemmän tai vähemmän pois jo syyskuussa, jolloin alkoivat Bardot-ravintolan valmistelut lokakuisia avajaisia varten. Syksy oli Välimäen mukaan erittäin kiireinen ja uudessa ravintolassa sai painaa pitkää päivää melkeinpä seitsemän päivää viikossa.

– Onhan tässä saanut painaa, kun tilanne on mikä on. On myös vaikea löytää näinä aikoina hyvää henkilökuntaa, kun ei oikein tiedä mikä kulman takana odottaa, Välimäki sanoo viitaten koronan aiheuttamiin haasteisiin.

Bardot-ravintolassa on tilanteesta huolimatta riittänyt Välimäen mukaan asiakkaita ja asiakkaiden suosikkiannoksiakin on jo bistroklassikoiden listalla muodostunut.

– Sanoisin, että merianturaa meunière -annos on mennyt suorastaan ihan katosta läpi. Kiva on ollut palata meikäläiselle tuttuun keskieurooppalaiseen "rajuun keittämiseen", Välimäki kuvailee paluutaan keittiöuransa juurille, eli ranskalaisten bistroannosten ääreen. 

Välimäki suunnittelee parhaillaan uutta ruokalistaa Bardot-ravintolaan ja luvassa on kokin mukaan jatkossakin runsaasti mereneläviä ja muita ranskalaisen keittiön klassikoita.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja