Menestynyt keittiömestari avaa huippuravintolan Järvenpään Citymarketin yhteyteen

Matti Jämsén
Matti Jämsén edusti Suomea kokkien maailmanmestaruuskilpailuissa. MTV

Keittiömestari Matti Jämsén yllättää kertomalla uudesta ravintolakonseptistaan järvenpääläisen ruokakaupan yhteydesä. 

Huippukokki Matti Jämsén avaa ensi toukokuussa Ravintola Sesongin Järvenpään K-Citymarketin yhteyteen. Kyseesäs on maailmalla trendikäs yhdistelmä: markettien yhteyteen on alettu avaamaan laadukkaita ravintoloita enenevissä määrin. 

– Luomme saumattoman kokonaisuuden, jossa perinteisen ruokakaupan ja ravintolan rajat poistuvat. Tulevaisuudessa perinteinen kauppa toimii paitsi viihtyisänä ostospaikkana, myös erilaisten ravintoloiden kotina. Nyt työn alla oleva Ravintola Sesonki edustaa tätä uutta aaltoa. Vastaavanlaista konseptia ei ole näin pitkälle vietynä Suomessa ennen tehty, kertovat helsinkiläinen, keittiömestari Matti Jämsén ja K-Citymarket Järvenpään diplomikauppias Markku Hautala, jotka vastaavat hankkeesta.

Ravintola Sesongin suunnittelusta ja menusta vastaavat Matti Jämsén tiimeineen.

Jämsén on aiemmin työskennellyt muun muassa huippuravintola G.W.Sundmansin keittiöpäällikkönä ja kokkina Chez Dominiquessa. Jämsén tunnetaan maailmanlaajuisesti: hän saavutti neljännen sijan kokkien maailmanmestaruuskilpailussa Bocuse d´Orissa Lyonissa vuonna 2015. Jämsén on myös valittu Kokkien kokiksi ja Vuoden kokiksi Suomessa. 

"Olen suunnattoman innoissani"

Jämsén on liekeissä uuden haasteen äärellä:

– Olen suunnattoman innoissani saatuani mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni, ikioman ravintolan, Ravintola Sesongin, Jämsén kertoo tiedotteessaan.

– Oma ruokafilosofiani on iän myötä vahvistunut sesonkiriippuvaiseksi ja se perustuu entistä enemmän ensiluokkaisiin raaka-aineisiin, sekä yksinkertaiseen valmistustapaan. Annosten pitää puhutella asiakkaita ensisijaisesti puhtaalla maulla ja kauniilla ulkonäöllä, hän jatkaa.

Markku Hautala on kolmannen polven K-kauppias. K-kauppiaana Hautala on toiminut yli 20 vuotta ja K-Citymarket Järvenpään kauppiaana vuodesta 2007 lähtien.

Ravintola Sesonki hyödyntää kaupassa saatavilla olevia raaka-aineita.

– ...Kuten kollegat Keski-Euroopassa valitsevat raaka-aineensa suoraan torilta. Meillä on myös upea etuoikeus olla isojen asiakasvirtojen keskellä.

Jämsén lupaa, että ravintolan hintataso tulee olmaan todella maltillinen laatuun nähden.   

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat