Hans Välimäki paljastaa arkiruokavinkkinsä – suosittelee erityisesti yhtä jauhelihaohjetta: "Aijaijai"

Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Mitä nyt kannattaisi kokata kotona? 6:40 Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Mitä nyt kannattaisi kokata kotona?

Keittiömestari ja ravintoloitsija Hans Välimäki jakoi Viiden jälkeen -ohjelmassa omia arkiruokavinkkejään kotikokeille.

Katso videolta Hans Välimäen arkiruokavinkit.

Ihmiset kokkaavat nyt entistä enemmän kotona ja koronapandemia on kasvattanut ruoanlaittoharrastuksen suosiota. Viiden jälkeen -ohjelman juontaja Baba Lybeck kertoi asioineensa taannoin ruoanlaittotarvikeliikkeessä, joka oli niin täynnä ihmisiä, että osan oli odotettava vuoroaan pihalla.

Ohjelmassa tiedusteltiin menestyneeltä keittiömestarilta, Hans Välimäeltä, vinkkejä kotikokeille. Välimäki muistutti erikoishaastattelussa, että kokkaamisen tulisi aina olla ennen kaikkea kivaa, eikä sitä pidä ajatella suorituksena.

– Tähän aikaan vuodesta suosittelen erityisesti lämmittäviä pataruokia. Ne ovat hyviä riittoisia. Mikseivät myös lämmittävät keitot.

Välimäeltä itseltään kysellään monesti, syökö kokki myös kotioloissa pelkästään ”tryffeleitä ja hanhenmaksaa”.  Keittiömestarin mukaan näin tapahtuu harvemmin ja 99 prosenttisesti Välimäenkin perheessä nautitaan tavallista kotiruokaa.

– Sitä mitä löytyy sieltä lähimmästä kaupasta.

– Ne ovat tällaiset italialaistyyppiset lihapullat. Kekkasin ne ehkä 10 vuotta sitten, Välimäki kertoi ohjelmassa kuvaillen samalla reseptin sisältöä.

– Siitä (ohjeesta) voi tehdä myös vaikka jauhelihapihvit. Sopii todella hyvin tomaattikastikkeen ja pastan kanssa. Siihen vielä pieni siivu punaviiniä, niin aijaijai, Välimäki vinkkasi vielä.


Katso videolta kaikki Hans Välimäen arkiruokavinkit!

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja