Huippukokin uskomattomat vinkit kananmunien keittämiseen – täydellinen lopputulos

shutterstock_104216771
Shutterstock

Huippukokille jopa kananmunien keittäminen on kuin taidetta.

Arvostettu amerikkalaiskokki Alvin Cailan paljasti Bon Appétit -sivustolle keinon, jolla kananmunat kypsyvät hänen mielestään kaikkein herkullisimmiksi. Monivaiheinen prosessi vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta on Cailanin mukaan kaiken sen väärti.

Keitä kananmunat tulikuumassa vedessä

Ensin Cailan suosittelee keittämään kananmunat, mutta hän suosittelee lisäämään kananmunat keitinveden joukkoon vasta, kun vesi on todella kuumaa. Tämä helpottaa hänen mukaansa kuoren irtoamista.

Asiantuntija suosittelee keittämään kananmunia vain 5,5 minuuttia, jonka jälkeen ne säikäytetäään välittömästi laittamalla ne jäävesikylpyyn. Tämä edesauttaa entisestään kuorten irtoamista kuorimisvaiheessa.

Älä aloita kuorimista kyljestä

Cailanin mukaan kananmuna kannattaa aina kuoria siten, että kuoriminen aloitetaan sen jommasta kummasta tylpästä päästä. Sen sijaan kyljestä ei kannata koskaan aloittaa kananmunan kuorimista. Syy tähän on se, että kärjestä aloittamalla kuori lähtee usein siistimmin irti. Viimeisistä kuorenrippeistä pääsee helposti eroon huuhtaisemalla kuoritut munat vielä jäävedellä.

Leikkaa kananmunat siiman avulla

Kun tarkoitus on tehdä täydellistä jälkeä, ei Cailan käytä kananmunien puolittamisessa suinkaan apunaan veistä, vaan siimaa. Siimalla leikkuupinnan saa kaikkein siisteimmäksi.

Lisää sokeria ja suolaa

Koska Cailan viimeistelee kananmunat ruskistamalla niiden pinnan, lisää hän karamelisoinnin vuoksi munanpuolikkaiden pintaan aavistuksen sokeria. Sokerin vastapainoksi puolikkaiden päälle ripotellaan myös vähän suolaa.

Karamellisoi kananmunien pinta

Huippukokki viimeistelee keitetyt kananmunat karamellisoimalla niiden pinnan kaasupolttimen avulla varovaisesti.

Lähde: Bon Appétit

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja