0:51

Ethän kypsennä kiehuvassa vedessä? Vältä yleiset munamokat – näin keität täydellisiä kananmunia joka kerta

Kananmunien keitossa on syytä olla tarkkana, jotta lopputuloksena ei ole kovaa munaa, jonka keltuaisen ympärillä on harmaa rinkula ja jonka kuori ei irtoa.

Katso yllä olevalta videolta myös ohjeet kananmunien keittämiseen!

Keitetyt kananmunat ovat täydellinen aamiaisherkku, mutta oivallisia myös salaattien sekaan ja muiden ruokien kylkeen. Ainoa ongelma keitettyjen kananmunien valmistuksessa saattaa olla, milloin muna on täydellisen kypsä.

Delish-sivusto jakaa vinkit, joilla kananmunien keittämisessä voi onnistua joka kerta ja keltuaisen ympärille ilmestyvät harmaat rinkulat ja irtoamattomat kuoret voi välttää.

1. Valitse vanhempia munia

Vanhojen munien kuori irtoaa helpommin. Jos kananmunan valkuaisen repeämistä ei halua riskeerata, kannattaa suosia hiukan vanhempia munia.

2. Aseta munat kylmään veteen ja kiehauta

Todellisuudessa kananmuna pitäisi laittaa ensin kylmään veteen. Ota siis suuri kattila, aseta kananmunat sen pohjalle ja täytä vedellä. Kiehauta vesi keskilämmöllä.

3. Ota aikaa

Täydellisen lopputuloksen aikaansaamisessa ajastin on suuressa roolissa. Jos kananmunien keskiosan haluaa säilyttää hiukan löysänä, ajastin tulee asettaa 7 minuuttiin. Jos kananmunista haluaa kokonaan kovaksikeitettyjä, ajastin on syytä laittaa 11 minuuttiin.

4. Siirrä heti kylmään veteen

Vielä kun kananmunat keittyvät, kannattaa viereen varata astiallinen todella kylmää vettä. Sinne voi asettaa jopa jääpaloja. Heti kun ajastin soi, kannattaa kananmunat siirtää kattilasta kylmään veteen.

Veden lämpötilaerosta johtuva "shokki" pysäyttää tehokkaasti keittymisen. Vain 1-2 minuuttia kylmässä vedessä riittää.

Lähde: Delish

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja