Mainos

Näin keität täydelliset kananmunat joka kerta: Ei kannatakaan valmistaa kiehuvassa vedessä

Miten keitetään täydellisiä kananmunia? Nappaa vinkit terveellisen proteiinipommin oikeaoppiseen valmistamiseen. 

Tiesitkö, että saat keitettyä parhaat kananmunat, kun et varsinaisesti keitä niitä? Täydelliset keitetyt munat syntyvät nimittäin hauduttamalla. 

Nappaa vinkit täydellisiin muniin:

1. Täysin tuoreet ei välttämättä parhaita

Juuri ”parasta ennen” -päivämäärän ylittäneet kananmunat ovat parhaita keitettäviksi. Erittäin tuoreissa munissa kuoreen kiinnittynyt kelmu on tiukassa, mikä tekee niiden kuorimisesta hankalaa. Valuta kattilaan reilusti kylmää vettä, lisää haluamasi määrä kananmunia ja aseta setti liedelle.

2. Ei kannatakaan keittää porisevassa vedessä 

Lämmitä vesi kiehumispisteeseen. Kun vesi on alkanut kuplia, käännä virta pois liedeltä, siirrä kattila syrjään ja peitä kannella. Anna munien hautua kattilassa kypsymiseensä asti, eli 9–12 minuuttia, riippuen siitä, kuinka koviksi kananmunasi haluat.

Muista olla ajan kanssa tarkkana, jottei keltuainen menetä kirkkaan keltaista väriään ja valkuainen saa kumista suutuntumaa. Munakello auttaa minuuttien kulumisen seuraamisessa.

3. Säikäytä kylmällä vedellä

Munakellon piristessä siirrä kananmunat kuumasta kattilasta kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon. Näin pysäytät kypsymisen ja lasket munien lämpötilaa. Kuoret myös irtoavat nyt helpommin.

Aloita munien kuoriminen, kun ne ovat huoneenlämpöisinä – kylmempinä kuori ei enää irtoa helposti.

4. Hyödynnä vettä kuorimisessa

Pyöritä kananmunaa kämmenesi ja tiskipöydän välissä kunnes kuori on täynnä halkeamia. Upota muna sen jälkeen huoneenlämpöistä vettä täynnä olevaan kulhoon. Tämä auttaa kuorta ja valkuaista yhdistävää kalvoa irtoamaan. Kananmunan ollessa vedessä, aloita sen varsinainen kuorinta. Voit myös kokeilla kuorimista juoksevan veden alla.

Pian kädessäsi on täydellisesti keitetty, kuoreton kananmuna. Viipaloi leivän päälle, sirottele päälle suolaa ja pippuria tai lisää salaattiasi täydentämään. Tyyli on tästä edespäin vapaa!

Lähde: Daily Meal

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja