Mainos

Kananmunia keittämässä? Näin saat täydellisen lopputuloksen kerta toisensa perään

Trendikkäiden ja terveellisten kananmunien keittäminen kuulostaa helpolta, mutta lopputulos saattaa olla pettymys. Simppelit niksit auttavat kotikokkia keittämään kananmunat hyviäkin paremmiksi.

Huonosti kypsyneet tai kuorittaessa sisusta irti repivät kananmunat ovat monen arkinen päänsäryn aihe. Salaisuus täydellisesti keitettyjen munien takana on kuitenkin jokaisen tavoitettavissa.

"Parasta jälkeen"

Juuri ”parasta ennen” -päivämäärän ylittäneet kananmunat ovat parhaita keitettäviksi. Erittäin tuoreissa munissa kuoreen kiinnittynyt kelmu on tiukassa, mikä tekee niiden kuorimisesta hankalaa. Valuta kattilaan reilusti kylmää vettä, lisää haluamasi määrä kananmunia ja aseta setti liedelle.

Hauduta minuutin tarkasti

Lämmitä vesi kiehumispisteeseen. Kun vesi on alkanut kuplia, käännä virta pois liedeltä, siirrä kattila syrjään ja peitä kannella. Anna munien hautua kattilassa kypsymiseensä asti, eli 9–12 minuuttia, riippuen siitä, kuinka koviksi kananmunasi haluat.

Muista olla ajan kanssa tarkkana, jottei keltuainen menetä kirkkaan keltaista väriään ja valkuainen saa kumista suutuntumaa. Munakello auttaa minuuttien kulumisen seuraamisessa.

Pelästytä kylmällä vedellä

Hälytyksen piristessä siirrä kananmunat kuumasta kattilasta kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon. Näin pysäytät kypsymisen ja lasket munien lämpötilaa.

Aloita munien kuoriminen, kun ne ovat huoneenlämpöisinä – kylmempinä kuori ei enää irtoa helposti.

Hyödynnä vettä kuorimisessa

Pyöritä kananmunaa kämmenesi ja tiskipöydän välissä kunnes kuori on täynnä halkeamia. Upota muna sen jälkeen huoneenlämpöistä vettä täynnä olevaan kulhoon. Tämä auttaa kuorta ja valkuaista yhdistävää kalvoa irtoamaan. Kananmunan ollessa vedessä, aloita sen varsinainen kuorinta. Voit myös kokeilla kuorimista juoksevan veden alla.

Pian kädessäsi on täydellisesti keitetty, kuoreton kananmuna. Viipaloi leivän päälle, sirottele päälle suolaa ja pippuria tai lisää salaattiasi täydentämään. Tyyli on tästä edespäin vapaa!

Lähde: Daily Meal

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja