0:25

Unohda keittäminen! Vaivaton tapa valmistaa ”keitettyjä” kananmunia – tätä huikeaa niksiä on pakko kokeilla

Videolla vinkataan, kuinka kypsän ja raa'an kananmunan erottaa helposti toisistaan.

Keitetyt kananmunat ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa, mutta keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Valmistamalla kananmunat kattilan sijaan uunissa, vältyt turhalta sotkulta. 

Vaikka kananmunien keittäminen kattilassa ei ole rakettitiedettä, kananmunien valmistamiseen on olemassa vieläkin helpompi tapa. Jos suunnitelmissasi on kypsentää useampi kananmuna kerralla, ne kannattaa valmistaa kattilan sijaan muffinipellillä uunissa.

Tämän vinkin ansiosta sinun ei tarvitse kytätä kelloa, eikä kattilastasi löydy ainoatakaan rikki mennyttä munaa.

Ennen valmistusta kannattaa kuitenkin tiedostaa, että uunissa kananmunien pinnalle saattaa ilmestyä ruskeita pisteitä, mutta niistä ei kannata olla huolissaan – itse kananmunan makuun kuoren ulkonäkö ei vaikuta. 

Valmistuvat uunissa kuin itsekseen

Aloita kananmunien kypsentäminen kuumentamalla uuni 160 asteeseen. Aseta kananmunat muffinipellin koloihin ja lisää kolloihin vettä reunoihin saakka.

Painele kananmunia koloihin niin, että ne kastuvat kauttaaltaan. Veden ansiosta kananmunat kypsyvät tasaisesti eivätkä kuoret tummu niin helposti paiston aikana. 

Nosta muffinipelti uuniin ja paista kananmunia uunissa tasan 30 minuuttia. Sillä välin kun kananmunat kypsyvät, valmistele munia varten jäävesikylpy. Kun kananmunat ovat valmiita, nosta ne pihtien avulla välittömästi vuoasta ja nosta jääpaloja ja kylmää vettä täynnä olevaan kulhoon.

Anna kananmunien jäähtyä vähintään viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Uunissa valmistettujen kananmunien maku ei eroa kattilassa keitetyistä, mutta niiden koostumus voi olla hieman totuttua pehmeämpi. 

Lähde: RealSimple

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja