Keitetyt kananmunat ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa, mutta keittäessä ne saattavat mennä helposti rikki. Valmistamalla kananmunat kattilan sijaan uunissa, vältyt turhalta sotkulta.
Vaikka kananmunien keittäminen kattilassa ei ole rakettitiedettä, kananmunien valmistamiseen on olemassa vieläkin helpompi tapa. Jos suunnitelmissasi on kypsentää useampi kananmuna kerralla, ne kannattaa valmistaa kattilan sijaan muffinipellillä uunissa.
Tämän vinkin ansiosta sinun ei tarvitse kytätä kelloa, eikä kattilastasi löydy ainoatakaan rikki mennyttä munaa.
LUE MYÖS: Kikka, jolla kananmunat säilyvät jopa kuukausia – vaikka säilyttäisit niitä huoneenlämmössä
Ennen valmistusta kannattaa kuitenkin tiedostaa, että uunissa kananmunien pinnalle saattaa ilmestyä ruskeita pisteitä, mutta niistä ei kannata olla huolissaan – itse kananmunan makuun kuoren ulkonäkö ei vaikuta.
Valmistuvat uunissa kuin itsekseen
Aloita kananmunien kypsentäminen kuumentamalla uuni 160 asteeseen. Aseta kananmunat muffinipellin koloihin ja lisää kolloihin vettä reunoihin saakka.
Painele kananmunia koloihin niin, että ne kastuvat kauttaaltaan. Veden ansiosta kananmunat kypsyvät tasaisesti eivätkä kuoret tummu niin helposti paiston aikana.

