0:25

Ethän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä

Videon niksillä osaat jatkossa erottaa raa'an ja kypsän kananmunan toisistaan.

Lautasellinen kauniin keltaista munakokkelia on mitä mahtavin tapa aloittaa päivä. Jotta eteesi päätyisi kerta toisensa jälkeen yhtä herkullista aamiaista, seuraavat kokkelin kypsentämiseen liittyvät kikat kannattaa painaa mieliin.

Ylikypsentäminen on tyypillisin moka, johon ihmiset munakokkelia valmistaessaan sortuvat, kertoo Today.com-sivusto.

Munakokkelia valmistettaessa pannun lämpötila tulisi pitää maltillisena ja kananmunamassaa sekoittaa koko ajan, jotta munakokkeli ei pääse ruskistumaan. Kuuman pannun ja munakokkelin yhdistelmä on siis ehdoton ei.

– Ihmisillä on tapana ylikypsentää munakokkelia, kunnes se on kuivaa ja kovaa. Parasta on pienentää lämpötilaa ja lisätä joukkoon hieman nestettä, kuten ruokalusikallinen tai kaksi vettä, kokki David Burke kertoo.

Mutta toisin kuin monella meistä on tapana, Burken mukaan maidon lisääminen ei ole koskaan hyvä idea. Pannulla maidon sisältämä sokeri nimittäin ruskistuu helposti.

Burke suositteleekin lisäämään munakokkelin joukkoon esimerkiksi hieman tomaattikeittoa, joka antaa kokkeliin paitsi rakennetta, myös makua.

Älä lisää suolaa ennen kypsentämistä

Myös maustamisen kanssa menee monella pieleen. Mausteita ei kokkien mukaan koskaan tulisi lisätä munamassan joukkoon ennen kypsennystä, vaan maustaa valmis kokkeli vasta pannulla.

– Yksi huomionarvoinen seikka munakokkelia valmistettaessa on se, ettei sitä koskaan saisi maustaa ennen kypsentämistä. Suolan lisääminen ennen kypsennysprosessia rikkoo kananmunien rakenteen ja lopputuloksena on vetinen kokkeli, newyorkilainen kokki Brent Hudson kertoo.

Kannattaa myös muistaa, että kananmunat imevät helposti makua itseensä jääkaapista, joten jos et halua syödä sipulin tai salamin makuista kokkelia, kiinnitä huomiota kananmunien säilytykseen.

Lähde: Today

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja