Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän lisää maitoa munakokkeliin? Tyypillinen virhe voi pilata aamiaisesi hetkessä

Shutterstock
Julkaistu 02.03.2019 08:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Lautasellinen kauniin keltaista munakokkelia on mitä mahtavin tapa aloittaa päivä. Jotta eteesi päätyisi kerta toisensa jälkeen yhtä herkullista aamiaista, seuraavat kokkelin kypsentämiseen liittyvät kikat kannattaa painaa mieliin.

Ylikypsentäminen on tyypillisin moka, johon ihmiset munakokkelia valmistaessaan sortuvat, kertoo Today.com-sivusto.

Munakokkelia valmistettaessa pannun lämpötila tulisi pitää maltillisena ja kananmunamassaa sekoittaa koko ajan, jotta munakokkeli ei pääse ruskistumaan. Kuuman pannun ja munakokkelin yhdistelmä on siis ehdoton ei.

– Ihmisillä on tapana ylikypsentää munakokkelia, kunnes se on kuivaa ja kovaa. Parasta on pienentää lämpötilaa ja lisätä joukkoon hieman nestettä, kuten ruokalusikallinen tai kaksi vettä, kokki David Burke kertoo.

munakokkeli muna aamupala
Kokkelia tehdessä pannu ei saa olla liian kuuma.Shutterstock

Mutta toisin kuin monella meistä on tapana, Burken mukaan maidon lisääminen ei ole koskaan hyvä idea. Pannulla maidon sisältämä sokeri nimittäin ruskistuu helposti.

Burke suositteleekin lisäämään munakokkelin joukkoon esimerkiksi hieman tomaattikeittoa, joka antaa kokkeliin paitsi rakennetta, myös makua.

Älä lisää suolaa ennen kypsentämistä

Myös maustamisen kanssa menee monella pieleen. Mausteita ei kokkien mukaan koskaan tulisi lisätä munamassan joukkoon ennen kypsennystä, vaan maustaa valmis kokkeli vasta pannulla.

– Yksi huomionarvoinen seikka munakokkelia valmistettaessa on se, ettei sitä koskaan saisi maustaa ennen kypsentämistä. Suolan lisääminen ennen kypsennysprosessia rikkoo kananmunien rakenteen ja lopputuloksena on vetinen kokkeli, newyorkilainen kokki Brent Hudson kertoo.

LUE MYÖS: Kikka, jolla kananmunat säilyvät jopa kuukausia – vaikka säilyttäisit niitä huoneenlämmössä

Kannattaa myös muistaa, että kananmunat imevät helposti makua itseensä jääkaapista, joten jos et halua syödä sipulin tai salamin makuista kokkelia, kiinnitä huomiota kananmunien säilytykseen.

Lähde: Today

Lisää aiheesta:

Kokki neuvoo, kuinka paistat kananmunat täydellisesti – juuri sopivasti valuvalla keltuaisellaTässä on paras tapa tehdä munakokkelia! Ruokatoimittajan simppelit vinkit takaavat supermehevän lopputuloksenHarva tietää tätä munakikkaa! Tekee aamupalastasi täydellisen mehevää – joka kerta10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Tästä syystä sinun ei koskaan tulisi lisätä maitoa munakokkeliin – ”kardinaalimoka!” Ilmavaa munakokkelia joka kerta – tällä yllättävällä kikalla onnistut
KananmunaRuoanlaittoAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kananmuna
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 21.8.07:46
    Ruoka

    Yksi seikka vaikuttaa kananmunien säilyvyyteen merkittävästi

  • 22.7.07:45
    Ruoka

    Legendaarinen kastike jakaa mielipiteet – täydellinen varhaisperunoille!

  • 2.6.07:42
    Ruoka

    Munayllätys Kangasalla: "Mietimme, pitäisikö laittaa lotto vetämään"

  • 23.5.07:44
    Ruoka

    Älä missään nimessä tee keitetylle kananmunalle näin